Plantebaserte Sommerruller
Summerruller, så fresht og en kan i utgangspunktet ha i det en finner i kjøleskapet!
En superdigg dipp og du har et fantastisk måltid eller plantebasert snack.Vi kjøpte ofte slike ruller 'to go' når jeg bodde i LA. En wrap er så fint for du kan pakke masse planter inni, og i tillegg er disse glutenfri!
Dette ser jeg for meg er veldig fint og gjøre med gjester! Sett fram boller med masse tilbehør, lag en stor skål med dipping og la folk lage sine egne ruller.
Dette er noe som virkelig er i min gate, sitte rundt bordet lenge å spise!
Jeg synes disse her ble utrolig fine, og jeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke har laget dem før. Det eneste 'kompliserte' er vel at en må mykgjøre rispapirene i varmt vannbad i 10-15 sekunder. Jeg rullet dem på en glatt tallerk slik at rispapirene ikke skulle reven etter jeg hadde fylt dem opp med deilige grønnsaker og frukt. De toppes med sorte og hvite sesamfrø, og dippes i en superenkel mandelsmør dipp. En kan nok også lage en peanøttsmør dipp, eller vegansk chillimajones dipp.
| Sommer ruller |
3 ruller
3 rispapir
Avocado
Mango
Gulrot
Agurk
Gresskarkjerner
Hjertesalat blader
Rødkål
Ferske mintblader
Redikker
| Dipp |
1/2 dl mandelsmør (eventuelt peanøttsmør).
2-4 ss kokvarmt vann
1 ss tamari eller soyasaus (tamari er glutenfritt alternativ til soyasaus).
1-3 ts honning (annen søtning om du er vegansk).
en liten tommel fersk ingefær finhakket
Dipp serveres på siden, å sesamfrø + litt mikrogrønt strøs over - nyt og føl deg så fresh!