Enkle Sommerruller med Min Favoritt Dipp
Disse må du lage i sommer om du skal på piknik!
Rull inn masse deilige grønnsaker, frukt og urter i rispapir. Pakk et stort glass med dippingsaus. Og du er klar for tidenes sunneste deiligste piknik tur. Jeg har blitt helt hektet!
Selv om det er endel kutting i forkant er det så kos i etterkant!
Det er også den perfekte maten en kan sitte sammen å lage. Ha masse skåler på bordet med hakkede grønnsaker. En stor skål med varmt vann til å dyppe risarkene og dere kan sitte å lage og spise ruller sammen hele kvelden!
| Hva du trenger |
Rispapir
2 bløtlagte lo-frie tørkehåndkle
Stor skål med varmt vann
Hakkede grønnsaker som gulrot, rødkål, agurk, mango, avocado, koriander, mint.
Hjertesalat
Granateple til pynt, valgfritt
Sesamfrø
Mandelsmør
Økologisk ingefær
Tamari
Kokossukker
Lime
| Oppskrift sommerruller |
1/2 rødkål
1/2 mango
1 gulrot
3 snack agurk
1 avocado
2 hjertesalat
1 pakke rispapir
Granateple
3 redikker
sorte sesamfrø
Valgfritt : spiselige blomster
| Oppskrift mandeldipping saus |
6 ss mandelsmør
2 ss tamari eller soyasaus
1 juice lime
2 ss kokossukker
4 ss varmt vann
2 ts ingefær
| Hvordan gjør du det |
Bløtlegg håndkler og finn frem en stor skål med varmt vann. Legg et håndkle på en fjøl til å rulle risrullene på, og et håndle til å legge ferdige ruller på så de ikke limer seg sammen.
Hakk opp grønnsaker i fine strimler. Plukk korianderblader. Ta ut granateple kjerner.
Ha alle ingrediensene klar på et fat til du skal begynne å fylle risrullene.
Start med å rulle alle rullene, legg dem til sides på fuktet tørkehåndkle mens du lager dippen.
Ha alle ingrediensene til mandeldipp sausen i en skål og rør rundt.
Server og nyt :)
Tips : ønsker du pynt på toppen av risrullene på innsiden som jeg har gjort så legger du pynten, f.eks granateplekjerner, spiselige blomster og redikker først midt på arket- og så legger du et hjertesalatblad over og resten av ingrediensene. Rull.
God sommer!
Smil,
Malin