Smoothie chiapudding og fakta om kakao nibs!

Smoothiechiapudding ble min superfrokost idag. Proppet med masse næring og antioxidanter. Også er det så enkelt!

| Oppskrift på smoothiechiapudding |

  • 1 moden banan

  • 1/2 avocado

  • 1 ss cacao nibs

  • 3 dl mandelmelk/ kokosmelk

  • 1 ts vanilje frø

  • Valgfritt: 1-2 ts søtning (honning, daddel, kokosblomstsukker)

  • 2 ss chia frø 

| topping forslag |

  • Frisk frukt eller bær

  • Kakao nibs

  • Hemp frø

  • mulberries

  • Goji

| Hvordan: |

  1. Lag vanlig smoothie i blenderen din med alle ingrediensene, utenom chia frøene.

  2. Tilsett smoothien i en skål å rør inn chia frøene. La det stå i 30 minutter og det er klart til å nytes.

  3. Tilsett det du vil av ønsket topping

Hva er cacao nibs?

Kakao nibs er sjokolade i sin reneste form. Før noen andre ting er tilsatt. For å få sjokolade som vi er vandt til, tilsettes kakaosmør og søtning blant annet.

En "nib" er kanten på noe. Så en Kakao nibs er fermenterte å tørkede biter av kakao bønnen. Teksturen når du spiser en kakao nib minner veldig om røstede kaffe bønner. I denne formen smaker kakao nibben veldig usøtet, og dermed bitter og nøtteaktig. Kakao nibs er dermed en super kilde til: antioxidanter, fiber, jern og magnesium. Du kan bruke kakao nibs over smoothiebowlen din, ha det inni smoothien. Du kan lage din egen trail-mix sammen med andre superfoods. Om du lager hjemmelaget sjokolade kan du pynte med kakao nibs for å gi mer krønsj 

Hva er chiafrø ?

Chia frø aztekernes superfuel, og en av mine favoritt superfoods. Det ble sagt at aztekerne spiste chia frø og hadde energi til å løpe rundt i mange timer. Men chia frø er ikke bare en kilde til energi, (åneiheihei..:)) de er en kilde til komplette proteiner (som er perfekt for veganere og vegetarianere), inneholder omega 3 som er fint for ledd og huden din, masse antioxidanter og kalsium blant annet. De holder på ni ganger sin egen vekt i vann, og  vil svelle opp å danne seg en gelé-lignende hinne - som gjør at du får energi og holder deg mett. Matretten din blir dermed mer pudding-lignende når den har stått litt på benken eller i kjøleskapet.