Gylden chiapudding med fluffy kremtopping

Golden milk latte og kald golden milk er supertrendy i LA, med god grunn. curcumin som er årsaken til denne gyldne fargen i gurkemeie er en super antioksidant og virker anti-inflamatorisk og  anti-bakterielt, samt helende for huden pluss mye mye mer. Det viktigste når en skal bruke gurkemeie, er å tilsette sort pepper. Det er fordi forskning viser at curcumin har veldig dårlig biotilgjengelighet, som vil si at det ikke absorberes optimalt av kroppen uten at det er sort pepper tilstede.

Jeg fikk ideen til å lage gurkemeie chia pudding etter jeg hadde den beste gurkemeie isen på kippy's i venice beach. Her er alle iskremene laget av kokosmelk å søtet med dadler eller honning. Så god, og sunn, med ekte ingredienser

| Golden chia pudding |

1-2 porsjoner

  • 4 dl mandel melk

  • 4 - 6 ss chia frø (kommer an på hvor tykk du ønsker den)

  • 2 ts gurkemeie

  • 1 ts kanel

  • 1/2 ts kardemomme

  • klype pepper

  • 2 ts honning (smak deg frem hvor søtt du ønsker det)

  • valgfritt: vanilje ekstrakt

  • valgfritt: litt malt ingefær 

| Banan krem |

  • 2 fryste bananer

  • 2-3 ss mandel melk eller kokosmelk~

  • valgritt: kardemomme 

| Superpynt |

  • Hemp frø

  • Bee pollen

  • Goji bær

  • Friske bær og frukt

  • Kokosflak miks

| Hvodan |

  1. Miks alle ingrediensene i en blender, utenom chiafrøene.

  2. Tilsett så chia frø og rør. Vent 15- 30 min å rør rundt en gang til. Sett over natten i kjøleskapet. Chia frøene vil danne en gele aktig hinne, og begynne å tykne etterhvert før servering .

  3. Kjør fryste bananer i en food processor eller vitamix. Bananene kan smuldre litt opp, så tilsett litt mandelmelk eller kokosmelk å dytt ned masse fra sidene og kjør til en glatt 'soft is'.

  4. Pynt med det du vil av superfood eller bær <3