Enkel chiapudding oppskrift med eksotiske frukt
Chia hva?!
Chia er små grålige frø, som har blitt veldig populære, og det med god grunn! Visste du at disse frøene er rikere på omega-3 enn linfrø, og inneholder mer kalsium enn melk?
Så om du ikke drikker melk, har laktoseintoleranse eller ikke får i deg nok fet fisk i hverdagen - kan du begynne spise litt mer chiafrø i hverdagen! De er lette å få tak i da nesten alle daglivare- og helsekostbutikker har de i hyllene.
Noen steder kan du finne dem superbillige også! Er du usikker på hvordan du kan spise chifrø, så skal du få oppskrift og fremgangsmåte under på en lett og rimelig oppskrift på en deilig kremete chiapudding.
Her kan du bruke den plantemelken du har i kjøleskapet (konsistensen, og smak vil da variere deretter :)
| oppskrift fyldig vegansk chia pudding |
2 store eller 4 små porsjoner
4 dl havremelk (eller annen nøttemelk som kokosmelk, cashewnøttmelk, mandelmelk)
60 gram chiafrø
1-2 ss lønnesirup (eller annen søtning honning/ banan)
1 ts vaniljeekstrakt
| Valgfritt men deilig i |
Bananmos
Bærmos
Kanel
| Hvordan |
Ta frem en stor bolle, og ha i melken og chiafrøene, rør godt rundt. Tilsett ønsket søtning, begynn med lite og smak deg frem. (Noen ganger har melken allerede blitt søtet, så snu på kartongen og sjekk - da kan du tilsette mindre søtning). Tilsett vaniljeekstrakt og eventuelt frukt-/bærmos, rør til en glatt røre.
Etter noen minutter rører du rundt igjen, slik at de nå gel lignenede klumpene ikke fester seg i bunnen, men blir en pudding. Sett skålen tildekt i kjøleskapet. (Det kommer veldig an på hvilken væske du bruker i chiapuddingen, når det kommer til hvor raskt chiafrøene sveller opp).
Neste morgen eller noen timer senere har du en deilig chiapudding <3
| Serverings forslag |
Bygg den som en parfait, det vil si lagvis med en bærkompott laget av fryste bær og honning.
Strø med crunchy supermat som bee pollen, kakaonibs og gojibær (fåes kjøpt på helsekosten).
Topp med skivet banan og granola.
Smil, Malin