Bananpannekaker med cashewsmør

E280555D-0CDC-4168-889C-BD5F26F50014.jpeg

Bananpannekaker er en fast favoritt hjemme hos meg. Jeg har som regel alltid alle ingrediensene i hus, og det tror jeg du har også! Så med andre ord, om kjøleskapet er tomt, og jeg jeg gått fem runder i skap og skuff- så har jeg som regel alltid to egg, havregryn og fryste bananer. Så enkle er disse! Topping forslag til pannekakene har jeg listet opp under, nam.

Disse er gode til frokost, ypperlige etter trening og du kan ta de med deg som niste! De som følger meg på malinekstromno har sikkert sett meg i aksjon flere ganger på instagram stories- for de er super enkle og bare putte rett i blenderen + steke. Har du ikke blender eller foodprocessor, fortvil ikke - du kan mose bananene med en gaffel og kjøpe havreMEL, på butikken og blande sammen alle ingrediensene for hånd. 

| Bananpannekaker |     

2 porsjoner // 12 små lapper

  • 2 dl store havregryn eller 8 ss

  • 4 egg

  • 2 modne bananer

  • 2 ts ceylon kanel

  • 1/2 ts himalaya salt

  • Valgfritt med supergodt ; 2 ts vanilje extrakt

| Andre smakstilsetninger som du kanskje vil elske |

  • Kardemomme

  • Vaniljestang

  • Stek gjerne i kokosolje - gir en deilig tropisk smak

  • Neve spinat - ja, spinat er mild på smak så den kan kamufleres, men ikke fargen så den kan du ikke gjemme bort ;)

| Hvordan |

  1. Ha alle ingrediensene i en blender, foodprocessor eller stavmikser. Miks til en glatt røre, helst litt over 1 minutt for en mer fluffy røre.

  2. Stek en liten prøve-pannekake til pannen er varm.

  3. Har du kokosolje kan du ha litt på pannen før du steker. Gir veldig god smak. Har du teflon panne trenger du ikke olje om du ikke ønsker det. Det blir sirka 6 mellom store pannekaker, eller dobbelt så mange små.

  4. Nyt med en gang, topping forslag har du under

  5. Tips: Kan også pakkes med deg som niste når du vil ha noe sundt og godt i løpet av dagen <3

|Ttoppings forslag |

  • Raw kakao blandet med honning, som en sunnere sjokolade glasur + litt kokende vann.

  • Chia syltetøy - Varm opp fryste bær og bland inn én spisekje chiafrø.

  • Honning.

  • Supermat - Bee pollen, gojibær, kakao nibs.

  • Kokos vanilje krem - Den harde delen på kokosmelken (må ha stått i kjøleskap), vispes med honning og vanilje ekstrakt.

  • Nøttesmør - Mandelsmør, cashewsmør, kokossmør.

 | Notes |

  • Bruk store havregryn, de inneholder mest næring! Jeg kjøper de store glutenfri havregrynene i allergi avdelingen i matbutikken.

  • Om du har fryst ned modne bananer er de ypperlige og bruke, det gjør faktisk pannekakene mer myke.

  • Spinat er genialt å putte i for å booste næringen og få i deg ekstra grønnsaker, men de vil bli hulken grønne ;) Kanskje ikke overraskende..

  • Ceylon kanel fåes kjøpt på helsekost, dette er den ekte kanelen. Du kan bruke vanlig kanel fra matbutikken men den skal ikke inntas i store mengder. Kanel er fantastisk for å stabilisere blodsukkeret.

Smil, Malin