Den beste salsaen, den lager du enkelt selv

AF559FCF-9A85-40FA-B022-82462C2E6A2D-e1532958813117.jpeg

Salsa er fast følge til fredags tacoen i de fleste hjem. Men visste du at du superenkelt kan lage denne helt selv- å få de mest fantastiske smakene frem med gode modne tomater + noen få andre råvarer som du helt sikkert allerede har i kjøleskapet!

Du kan også begrense salt innholdet, og i tillegg slipper du konserveringsmidler når du lager ting fra bunnen.

Visste du at ferske urter- inneholder massevis av næring! I tillegg er disse urtene, som koriander som brukes i denne oppskriften, veldig billige å få tak i. Salsaen kan være finhakket eller chunky biter, og strengt tatt så behøver den ikke kun å være venn med tacoen - du kan også ha denne salsaen eller kalle det for en 'tomatsalat' og ha til fiskeretter og kyllingretter! Deilig på smak - og veldig sunt!

| oppskrift tomatsalsa // evnt. tomatsalat |

  • 2 store tomater / 3 medium

  • 5 gule cherrytomater

  • 1/2 sjalottløk (1 hel om de er veldig små)

  • 1 båt hvitløk

  • 5 skiver jalapeno

  • 2 ss sitronsaft

  • 2 ss extra virgin olivenolje

  • 1/2 ts salt

  • 2 dl fersk koriander + ekstra til pynt

| Hvordan |

  1. Del tomatene på langs og ta ut alle frøene med en teskje- dette gjør salsaen mindre vannete! kutt tomatene i ønsket størrelse, store chunks eller små. Del cherry tomater i 2 eller 3.

  2. Finhakk sjalottløk, og hvitløk + del opp jalapeno i mindre biter- ha dette i tomatene å rør rundt.

  3. Tilsett sitronsaft, extra virgin oliven olje og salt - og rør alt i sammen.

  4. Plukk av koriander fra planten og mål i et målebeger, hakkes i mindre biter, men ikke nødvendig og finhakke - fold inn tilslutt.

  5. Ha over i en serveringsbolle og topp med hele ferske korianderblader.

| Tips | 

Lag opp ekstra og salsaen er deilig å:

  • Blande inn i salater, gjerne med litt fersk mango.

  • Ha som siderett til hvit fisk og generelt fiskeretter!

  • Såklart til tacoen.

  • Toppe toasten med, sammen med avocado.

E1535BBA-8B05-4A68-AB9E-DA472AE23064-e1532958832567.jpeg

Smil, Malin