Den beste salsaen, den lager du enkelt selv
Salsa er fast følge til fredags tacoen i de fleste hjem. Men visste du at du superenkelt kan lage denne helt selv- å få de mest fantastiske smakene frem med gode modne tomater + noen få andre råvarer som du helt sikkert allerede har i kjøleskapet!
Du kan også begrense salt innholdet, og i tillegg slipper du konserveringsmidler når du lager ting fra bunnen.
Visste du at ferske urter- inneholder massevis av næring! I tillegg er disse urtene, som koriander som brukes i denne oppskriften, veldig billige å få tak i. Salsaen kan være finhakket eller chunky biter, og strengt tatt så behøver den ikke kun å være venn med tacoen - du kan også ha denne salsaen eller kalle det for en 'tomatsalat' og ha til fiskeretter og kyllingretter! Deilig på smak - og veldig sunt!
| oppskrift tomatsalsa // evnt. tomatsalat |
2 store tomater / 3 medium
5 gule cherrytomater
1/2 sjalottløk (1 hel om de er veldig små)
1 båt hvitløk
5 skiver jalapeno
2 ss sitronsaft
2 ss extra virgin olivenolje
1/2 ts salt
2 dl fersk koriander + ekstra til pynt
| Hvordan |
Del tomatene på langs og ta ut alle frøene med en teskje- dette gjør salsaen mindre vannete! kutt tomatene i ønsket størrelse, store chunks eller små. Del cherry tomater i 2 eller 3.
Finhakk sjalottløk, og hvitløk + del opp jalapeno i mindre biter- ha dette i tomatene å rør rundt.
Tilsett sitronsaft, extra virgin oliven olje og salt - og rør alt i sammen.
Plukk av koriander fra planten og mål i et målebeger, hakkes i mindre biter, men ikke nødvendig og finhakke - fold inn tilslutt.
Ha over i en serveringsbolle og topp med hele ferske korianderblader.
| Tips |
Lag opp ekstra og salsaen er deilig å:
Blande inn i salater, gjerne med litt fersk mango.
Ha som siderett til hvit fisk og generelt fiskeretter!
Såklart til tacoen.
Toppe toasten med, sammen med avocado.
Smil, Malin