Raw og vegansk blomkål tabouli
Jeg er alltid på jakt etter smakfulle nye retter med masse grønnsaker i.
Da jeg bodde i LA var blomkålris det store. Blomkål er rik på c-vitamin som er bra for immunforsvaret og sårheling.
Tabouli eller tabboluleh, er egentlig en rett laget med bulgur, men når en erstatter bulguren med blomkålris blir det en veldig lett og frisk variant som jeg elsker. Den er helt raw, men en kan også dampe blomkålrisen om en ønsker de for mye mindre blomkålsmakt.
Det er super enkelt og lage blomkålris, ha den i foodprocessoren eller en kraftig blender i et par sekunder!
Hva er tabbouleh?
Det er en rett som er kjent i arabisk matkultur, og baseres på tre hoved ingredienser - bulgur, persille- og mintblader.
| Oppskift blomkål tabouli |
1/2 hode blomkål
2 store never persille, hakkes
1 stor neve mint, finhakkes
15 cherry tomater, gule eller røde. (Du kan bruke vanlige tomater)
2 vårløk
1/2 agurk
1 sitron (+revet skall om du ønsker enda mer kick).
3 ss olivenolje (+ ektra til å drysse over til slutt).
Smakssetters med salt og pepper
Valgfritt: litt kanel, hvitløk.
| Hvordan |
Begynn med å dele blomkålen, ta bort den harde stammen. Ha den i en foodprocessor, kun noen sekunder til du ser at den ser ut som ris! kult. La den få renne litt av seg i en sil, eller klem den i en nøttepose- blomkål inneholder mye væske.
Del agurken i terninger. Gjør det samme med tomatene. Begge disse er det valgfritt om du vil ta ut kjernen, da blir retten ikke så vannete, så det anbefales- men er ikke must.
Hakk opp resten av urtene og vårløk.
Ha alt i en bolle, og klem over sitron, olivenolje, salt og pepper.
Tips :
Du kan gjerne ha denne retten til hvit fisk, eller server den med 2 egg for å få et fint og balansert måltid med protein.
Smil, Malin