Plantebasert grøt med glaserte nektariner

38164D36-3D16-442C-B655-1198C6B3A446-e1537709234576.jpeg

Havregrøt kan bli så spennende som du selv gjør det til.

Denne 'weekend' grøt varianten har nektariner som er glasert i lønnesirup! NAM. Nektarinene begynte å bli veldig myke å litt skrukkete i fruktskålen som jeg har på benken- jeg ville såklart ikke kaste de.

Da ble de deilig topping. Nektariner + lønnesirup i stekepannen eller ovnen.

I tillegg hadde jeg noen pasjonsfrukt og en god skvett lønnesirup som jeg helte over helt tilslutt som prikken over i'en - denne havregrøten ble tatt til nye høyder! mmm... 

 | Oppskrift havregrøt med nektariner |

2 porsjoner 

  • 5 dl havremel (kjøpes ferdig - eller lages selv enkelt, ved å ha store havregryn i en blender til det bli mel).

  • 7,5 dl plantemelk (kokosmelk, havremelk, mandelmelk, vann, kan også ha 50-50 med vann). Min favoritt er kremete kokoksmel

  • 1/4 ts himalaya salt

  • Valgfritt i mens du koker : Vaniljepulver, honning/lønnesirup, mandelsmør, kokoskrem.

| Topping |

  • 2 nektariner i båter

  • 1 pasjonsfrukt

  • 2-4 ss lønnesirup

  • Kokosflak

  1. Kok opp havregrøt på lav varme. Tilsett mer væske om du ønsker en lettere konsistens.

  2. Ha nektariner i båter på en panne med lønnesirup og stek forsiktig til de blir møre.

  3. Ha havregrøt over i to skåler, ta over nektariner, pasjonsfrukt og en stor god skvett med lønnesirup over hele. Dryss litt kokosflak over tilslutt for ekstra krønsj :)

Smil, Malin