Plantebasert grøt med glaserte nektariner
Havregrøt kan bli så spennende som du selv gjør det til.
Denne 'weekend' grøt varianten har nektariner som er glasert i lønnesirup! NAM. Nektarinene begynte å bli veldig myke å litt skrukkete i fruktskålen som jeg har på benken- jeg ville såklart ikke kaste de.
Da ble de deilig topping. Nektariner + lønnesirup i stekepannen eller ovnen.
I tillegg hadde jeg noen pasjonsfrukt og en god skvett lønnesirup som jeg helte over helt tilslutt som prikken over i'en - denne havregrøten ble tatt til nye høyder! mmm...
| Oppskrift havregrøt med nektariner |
2 porsjoner
5 dl havremel (kjøpes ferdig - eller lages selv enkelt, ved å ha store havregryn i en blender til det bli mel).
7,5 dl plantemelk (kokosmelk, havremelk, mandelmelk, vann, kan også ha 50-50 med vann). Min favoritt er kremete kokoksmel
1/4 ts himalaya salt
Valgfritt i mens du koker : Vaniljepulver, honning/lønnesirup, mandelsmør, kokoskrem.
| Topping |
2 nektariner i båter
1 pasjonsfrukt
2-4 ss lønnesirup
Kokosflak
Kok opp havregrøt på lav varme. Tilsett mer væske om du ønsker en lettere konsistens.
Ha nektariner i båter på en panne med lønnesirup og stek forsiktig til de blir møre.
Ha havregrøt over i to skåler, ta over nektariner, pasjonsfrukt og en stor god skvett med lønnesirup over hele. Dryss litt kokosflak over tilslutt for ekstra krønsj :)
Smil, Malin