Chiapudding med rosafluff, og hvordan du redder en for tynn chiapudding!
Kremete chiapudding og kremete smoothie. nam.
Dette er faktisk en liten ‘sopihop’, av smoothie rester og en chiapudding som jeg reddet med en hemmelig ingredients jeg fant i butikken!
Da mener jeg at denne puddingen ble tatt til en 10/10!
Til vanlig lager jeg chiapudding med kokosmelk eller med banan for å gjøre den kremete, men nå hadde jeg bare havremelk som er veldig tyntflytende.
Flere har problemer med at chiapuddingen blir for tyntflytende, da er det ofte væsken man har som er for vannete for at chiapuddingen skal få en kremete konsistens. Det du kan gjøre om du har kun havremelk eller annen tynn melk som mandelmelk, er og tilsette mer chiafrø.
Det du kan gjøre om du har kun havremelk eller annen tynn melk som mandelmelk, er og tilsette mer chiafrø.
Da kan grøten bli veldig 'chia'ette' så det som reddet min pudding itillegg var å tilsette kokos yogurten eller vanlig yogurt om du har det med vanilje. - og DA ble den god!
Tilsette kokos yogurten med vanilje- og DA ble den god!
| Oppskrift chiapudding |
2 porsjoner
2, 5 dl havremelk ( jeg brukte oatly)
4 ss chiafrø
2-4 ss kokos yoghurt,
| Oppskrift smoothie |
1 moden fryst banan
Halv hånd fryste jordbær, fra kolonihagen, selges på rema1000
Halv hånd fryste mango biter fra kolonihagen, selges på rema1000
Kokosvann eller annen væske (til mindre væske til mer tyktflytende blir smoothien).
| Hvordan |
Ha chiafrø i havremelk og rør rundt. Rør igjen etter 5 minutt. Lag smoothien.
Når chia frøene har absorbert væsken og blitt gele aktige og du har fått en chiapudding (kan ta opptil 20 min) kan du tilsette ønsket mengde kokos yogurt.
Legg chiapuddingen og smoothie lagvis og topp med frukt og kokosflak.
Server og nyt! <3