3 måter å dele opp et granateple!
Granateple, er en fascinerende frukt synes jeg. Egentlig litt komplisert, spesielt når den skal skjæres opp, Men når du går igjennom strevet er det absolutt verdt det! ;) Den røde juicen i granateple inneholder mer antioksidanter enn blåbær, grønn te og rød vin. Den er også med på å rense lymfen og blodet ditt, og sørger for å gi en fin glødende hud.
Granateple har i tillegg stor anti-rynke effekt, da den inneholder fytokjemisk ellaginsyre, som forhindre alders inflamasjon i kroppen. Den stopper en rekke reaksjoner som foregår i cellene som bryter ned kollagen, og deretter tilrettelegger for rynkedannelse.
| Hvordan skjære opp en granateple |
Skjær tvers over granat eplet, på langs. Finn frem en bolle og en tresleiv og slå løs på toppen av granateplet. Kjernene faller da ut i bollen. Oppbevares i en glasskrukke eller syltetøyglass i kjøleskapet.
Skjær langs de hvite skilleveggene i granateplet. Løsne så kjernene. Det kan noen ganger være lettere å gjøre dette i en stor bolle fylt med vann. Oppbevares i et syltetøyglass eller boks i kjøleskapet.
Skjær i båter og spise direkte fra skallet.