Superenkel mixed leaves salat, som har pyntet seg litt

MG_3100.jpg

Man spiser med øynene, gjør man ikke ;) Jeg er glad i å ‘leke’ med maten, finne anderledes grønnsaker og kutte ting i ulike former - spesielt om man skal servere til andre. Om det kun er til meg, så ser det ikke alltid like fresht ut. Inneholder en litt mindre kjent kåltype; romanesco som smaker litt som en blanding av brokkoli og blomkål. Men hvor fin er den ikke?

Denne salaten er det perfekte mellommåltidet eller forretten. Den kan gjerne tilsettes ønsket proteinkilde, om du ikke kjører veggie style, kan du tilsette : laks (rå eller stekt), kylling, egg osv. For veganere kan en bruke; linser, quinoa, kikerter eller bønner.

| Oppskrift mixed leaves salat med pistasjnøtter |

  • Grønn salat mix (kjøpes ferdig vasket og kuttet i butikken)

  • Romanesco

  • Pitahaya

  • Pistasje nøtter

  • Spiselige blomster (selges i utvalgte coop butikker)

  • Olivenolje

  • Sitron

  • Himalaya salt

  • Alternativ proteinkilde; se ovenfor 

| Hvordan |

  1. Ha noen spiseskjeer extra virgin olivenolje i en bolle, klem over 1/2 sitron. Ha i en klype salt og litt pepper. Rør rundt.

  2. Ha salaten i bollen, og rist den rundt slik at alt blir tildekt.

  3. Legg salaten på en tallerk, og kutt opp resten av ingrediensene og legg over.

  4. Klem over litt mer sitron, liten skvett olivenolje, salt og pepper til smak! + pistasjnøtter.