Hummus med Freshe Grønnsaker

14B451E4-6EE2-44FA-85BA-04950666C5EF.jpeg

Hvis vi skal leve mer plantebasert så må vi finne favoritt hummusen vår!

Denne er med ovnsbakt gresskar! Du kan droppe gresskar og heller bruke mer krydder som røkt paprika for eksempel.

Det som gjør hummus til en hummus er kikertene og tahini. Tahini er egentlig sesamfrø som er laget til sesamfrøsmør!

Tahinien setter en veldig fin rund smak på hummusen. Jeg har lest at en kan erstatte tahini med peanøttsmør, men har personlig ikke smakt.

| Gresskar hummus - sunn party snacks |

1 bolle

  • 200 gram økologiske kikerter

  • 200 gram gresskarpuré (180 grader i ovnen i 1-1,5 timer).

  • Saft av 1/2 sitron

  • 2 fedd hvitløk

  • 2 ss tahini (jeg bruker merket monki)

  • 1/2 ts salt

  • 1/2 ts pepper

  • 1/2 dl extra virgin olivenolje

| Hvordan |

  1. Ha gresskar i ovnen i 1 time på 180 grader.

  2. Alle ingrediensene has i blender eller moses med gaffel for en grovere variant.

  3. Serveres med masse grønnsaker som stikker opp av bollen.

Tips:

Fyll et syltetøyglass med hummus og grønnsaker til å ta med deg i vesken!