Glød på innsiden og utsiden event og oppskrift på mandelmelk
Det ble så fint oppmøte på 'innside utside' eventet vi arrangerte på kvinnenes dag, over all forventning! Så fantastisk kjekt å se så mange flotte jenter, som viser interesse for hvordan en kan ta bedre vare på seg selv innvendig og utvendig.
Jeg har så mye på hjertet, angående ekte mat, supermat og trender når det kommer til glød, at det var deilig at noen ville høre på <3 haha.
Iallefall, jeg stokoste meg. Det var også utrolig gøy å høre på de andre foredragene. camilla som la fantastisk makeup med nye babor's makeup, ID AGE. og Dr. rolah, som er super dyktig på og formidle og ufarliggjøre kosmetiske behandlinger, og utføre dem. Jeg fikk mulighet til å tilby smaksprøver denne kvelden. Life foodstore var så snille å hjelpe oss med superfood. Da fikk jeg demonstrert og laget chiapudding til alle på forhånd, med en liten matcha te vri, og jeg hadde også en demonstrasjon på den store trenden golden milk. Fikk også dippet masse deilige store jordbær i hjemmelaget sjokolade. Jeg demonstrerte også hvor enkelt en også kan lage sin egen mandel melk, og her er oppskrift og teknikk:
| hjemmelaget mandel melk |
3 dl mandler
1 liter vann
valgfritt: daddel, himalaya salt, vanilje
nøttebag til og klemme ut melken
Bløtlegg mandler over natten, minst 6-8 timer. Bruk en blender og kjør mandler og vann. Tilsett det du måtte ønske om du vil smaksette melken. Hell melken over i en nøttepose som du har lagt i en stor bolle å klem ut melken. Helt til du står igjen med tørre knuste mandler i posentips:
'mandelpulpen' som det kalles, kan du legge i en ovn som fortsatt er varm å tørke, for så å kjøre fint i en food processor- til mandelmelk.
Eller tilsette i glutenfri bakverk, knekkebrød osv. går fint an og fryse 'mandelpulpen' og spare til en annen anledning.
Mandelmelken oppbevares i en tett glassflaske i kjøleskapet i 3-4 dager
| Kombucha |
Det ble også smaksprøver av kombucha, min 'go - to' drikk Los Angeles. Der drikkes dette nesten daglig for de helsebevisste. Det var gøy å se at noen har tatt denne trenden i egne hender å produserer dette lokalt i området - stas
| Hva er kombucha? |
Kombucha er en fermentert drikk av vanligvis sort te og sukker, men kan også være grønn te. Denne te og sukker blandingen blir fermentert av bakterier og sopp, kjent som SCOBY, som står for 'symbiotic colony of bacteria and yeast'. Sukker er da nødvendig i kombucha for at denne SCOBY'en skal få næring og starte fermenteringsprosessen. Denne prosessen vil ta et par dager. Etter litt smakstilsettning har vi kombuchaen klar bestående av b-vitaminer, enzymer og probiotika - og god smak | kombucha har disse helsefordelene |
Detox
Fordøyelse; enzymer og masse probiotika
Energi; vitamin-b og litt koffein
Bra for immunforsvaret
Takk til alle som kom <3<3 malin e