Ovnsbakte regnbuegulrøtter Med hummus

A23D3A98-8458-4373-9DEC-08B3AB4EC66B-e1544629432484.jpeg

Noen ganger har man bare lyst på noe digg, eller at man trenger en smårett til å fylle bordet. Skal man på besøk eller får besøk så er en deilig hummus og ovnsbakte grønnsaker noe du bare må teste ut!

Kan også nevne at rester av denne hummusen, med litt opphakkede rå grønnsaker, i et glass for å ta med  i farta er perfekt. Hummusen kan du smaksette som du ønsker, jeg hadde i gresskar og litt chilli og synes den ble så utrolig god. Men du kan droppe det og ta i litt røkt paprika istedenfor, eller noen friske urter.

Hummus er så allsidig!

11C109D3-CA0A-48C0-86A7-18A07D7B112B.jpeg

| Oppskrift bakte gulerøtter og hummus || Ovnsbakte regnuegulrøtter |

  • 1 pk regnbue gulerøtter (jeg fant dem på helgø)

  • 3-5 friske timian kvister

  • 2 fedd hvitløk

  • Olivenolje

  • Sitronjuice/hvitvinseddik

  • Salt og pepper

| Hvordan |

  1. Jeg bruker hele gulerøtter uten å skrelle de, så gjerne kjøp lokalt og vask dem godt.

  2. Ha noen spiseskjeer olivenolje i en bolle, med salt og pepper, ha i gulerøttene å kast de rundt i bollen slik at de blir dekket.

  3. Ha gulrøttene over i en ildfast form å legg over hele kvister med timian og hvitløken som du har delt i to.

  4. Stek på varmluft 220 grader i 30 min.

  5. Imens lager du hummusen, oppskrift under bildet.

78B0212E-3F2A-428D-97A1-9BD8F278C933.jpeg

| Gresskarhummus |

  • 200 gram kikerter

  • 200 gram gresskarpuré (Lages ved å legge et helt gresskar i ovnen på 180 grader i 1 time, scoop ut kjøttet med en skje).

  • Saft av 1/2 sitron

  • 2 fedd hvitløk

  • 2 ss tahini (kjøpes på helsekost, jeg liker merket MONKI)

  • 1/2 ts salt

  • 1/2 ts pepper

  • ca. 1/2 dl extra virgin olivenolje

| Hvordan |

  1. Ha så alle ingrediensene over i en blender bortsett fra olivenoljen. Blend til helt smooth og sil inn olivenoljen i en stråle. Smak om du ønsker mer sitron, salt og pepper.

| Sett sammen |

  • Ha et par store skjeer med hummus på et fat og bruk baksiden av en stor skje til å dra det ut i en linje- plasser gulrøttene i midten.

  • Pynt med ekstra timian, salt, pepper og et dryss ekstra virgin olivenolje.

| Tips |

Restene av hummusen kan du oppbevare i et syltetøy glass, og dippe grønnsaker i.

Tagg meg gjerne @malinekstromno om du lager så jeg kan se <3

Smil, Malin