Plantebaserte Bokhvete Pannekaker

B5900706-5376-47F7-B70E-FD80527FBB54.jpeg

Helgefrokosten min består som regel av bananpannekaker eller bananbrød, sammen med rørt chiasyltetøy.

Jeg elsker å bruke litt ekstra tid på kjøkkenet mens jeg drikker en stor kopp te og hører musikk.

Bokhvete er et frø og ikke i slekt med hveten, som det kan høres ut som på navnet. Den er faktisk i slekt med rabarbraen. Veldig næringsrikt frø og innholder masse proteiner. Bokhvete har en mer nøtteaktig smak, og ønsker du søtere smak kan du tilsette eplemos, honning eller lønnesirup.

Pannekakene blir litt mer kompakte ved bruk av bokhvetemel enn havremel som er også litt søtere på smak. Pannekake oppskriftene varierer litt utifra hva jeg har i skapet. Men med overmodne bananer føler jeg at det alltid blir bra!  Denne gangen så pannekakene slik ut: 

| Oppskrift bokhvete pannekaker |

1 porsjon // 8 små pannekaker

  • 1 egg

  • 1 eggehvite

  • 1 veldig moden banan

  • 1 dl bokvetemel

  • 1/2 dl havremelk

  • 1 ts ceylon kanel

  • 1 ts vanilje ekstrakt

  • klype himalaya salt

  • valgfritt: 1 ss knuste linfrø

| Hvordan |

  • Ha alle ingrediensene i en blender.

  • La røren stå i 10 minutter, hvis du har i knuste linfrø slik at røren tykner.

  • Stek i kokosolje.

  • Server sammen med topping som friske bær, granateple, rørte bær, mandelsmør, honning og knuste nøtter.

Nyt! 

Tagg meg gjerne @malinekstromno om du prøver så jeg kan se <3 Ha en deilig søndag!

Smil, Malin