Matcha kokosmakroner inspirert av #wuhaus

17916694_10158424982140104_290035385_o.jpg

Dår jeg bodde i usa var jeg ofte (les; hver dag) innom Whole foods. Her har de alt av økologisk mat, superfoods, sunn snacks, juicer og det meste som er rett ned 'my alley', Der hadde de ' raw macaroons', i fine poser i kjøleskapet, som jeg egentlig forbinner med jul og kokosmakronene mor alltid lager. Bortsett fra at disse makronene er sunne og var i alle slags smaker; sjokolade, vanilje, sitron osv.

Disse sunnere, makronene er perfekte som en energy ball i farten, eller som sunn dessert Jeg hadde egentlig helt glemt av disse makronene, til jeg 'scrollet' over et bilde av noen lys grønne makroner på instagram som fanget blikket mitt, laget av #wuhaus. Da måtte jeg prøve å lage dem selv!

| Hva er matcha? | 

I japansk kultur har matcha grønn te blitt sett på som den grønne teen som har høyest kvalitet av alle grønne teer tilgjengelige. Matcha er laget av nœringsrike unge blader, som blir dampet og tørket før det blir steinslipt til fint pulver. Matcha grønn te pulveret blir så satt vekk fra lys og oksygen for å bevare alle de fantastiske antioksidantene og den klare grønne fargen. Det er ikke uten grunn at denne teen idag blir sett på som en av den mest kraftige supermaten vi har idag 

Det er matcha - grønn te, som gjør fargen  lys grønn på macroonene. Jeg putter matcha i både smoothier og desserter når jeg har det i hus, pågrunn av all næringen den gir - en virkelig antioksidant boost! Ser alltid etter ny inspirasjon til hvor jeg kan tilsette Matcha. Selv om denne grønne teen er litt i dyreste laget, så er den en investering. 1,5 ts er nok i denne oppskriften.

Disse synes jeg ble utrolig gode, ikke for søte og perfekte som snacks!

| Matcha makaroner | oppskrift #wuhaus 

  • 9 dl + 3 ss fin revet kokos

  • 1 dl smeltet kokos olje

  • 3 toppede ss cashew mel evnt. mandelmel

  • 2 ss søtning (jeg brukte honning) smak deg frem til søtsmaken du ønsker1

  • 1/2 ts matcha grønn te

  • 1/4 ts ekte vanilje, smak deg frem

  • 1/4 ts himalaya salt, smak deg frem

 | Hvordan |

  1. Kjør 9 dl kokosmasse i en foodprosessor i 1-2 minutter. tilsett smeltet kokosolje, nøttemel, søtning, matcha, vanilje og salt. miks alt sammen

  2. Hell blandingen over i en bolle, og fold inn 3 ss kokosmasse

  3. Bruk en mini scoop evnt en kaffe skje og form små baller, sett kaldt. evnt varm litt i ovnen for et sprøtt ytre først

  4. Oppbevares i kjøleskapet i 5-7 dager. rom tempereres før de nytes

De er supergode alene, men kan også pyntes litt med litt fryste bringebær, eller dyppe bunnen i mørk sjokolade, namhåper du liker disse like godt som meg <3