Super frokostgrøt med rosa rabarbra topping
Her om dagen kom mamma hjem med en stor pose rabbarbra, plukket fra naboens hage. Jeg begynte med en gang å få masse fine minner fra når jeg var liten å mormor hadde rabarbra i hagen. Vi fikk alle barna i gata en skål vær med sukker som vi dyppet de i. Så søtt, og så surt på samme tid. Det er gode sommer minner det.
Denne store posen med fersk rabarbra som nå var i kjøleskapet fikk meg til å begynne å google etter rabbarbra oppskrifter! Siden frokost er mitt favoritt måltid i løpet av dagen, ble det til at jeg tilsatte de til frokostgrøten min. Og denne er ikke den vanlige havregrøten men grøt laget med quinoa og amarant! Som topping hadde jeg da over denne rabarbraen i en kompott stil :)
Hvis du ikke vet hvorfor du har lyst til å prøve ut quinoa, amarant eller rabbarbra så la meg fortelle deg!
Rabbarbra inneholder vitamin k. Denne vitaminen hjelper deg med blod koaguleringen som er viktig om du får et kutt - stopper blødningen raskere. Når det kommer til disse frøene - så er quinoa og den litt mer ukjente amaranten, glutenfri. Amarant ser ut som små perler, og er en fantastisk kilde til protein og fiber. Inneholder masse magnesium, jern, fosfor , kalsium og vitamin B. Quinoa blir sett på som en komplett protein kilde. Inneholder også fett, og antioksidanter, samt magnesium, jern, fosfor og vitamin B.
Jeg trodde faktisk at det skulle være vanskeligere å lage denne super grøten, med kompott -men det var faktisk veldig lett å koke. Det første steget er alltid å rense frøene godt - til vannet er rennende klart gjennom silen. Grunnen er at de har et lag med naturlig beskyttelse mot innsekter, som ikke er lett for oss mennesker å fordøye.
| Amarant og quinoa porrigde |
1 person
3 ss quiona
3 ss amaranth
1,5 dl vann
2 ss kokoskrem
Klype himalaya salt
Valgfritt: honning og vanilje frø
| Hvordan |
Ha quinoa og amaranth i en kjele med vann, og gi det et oppkok.
Skru ned tempraturen og dekk til med lokk.
Etter 20 min vil all væsken være absorbert, rør inn kokoskrem og eventuelt søtning og vanilje
| Rabbarbra kompott |
1 person
2 rabbarbra stilker
1 eple
2 ss honning
1 ss vannvalgfritt: for rosa farge tilsett rødbete juice
| Hvordan |
Ha rabbarbra kuttet i 2 cm små biter i en kjele med oppkuttet eple.
Ha i vann og honning. Ha på lokk, og la det sitte i 10 minutter på lav varme til eple er mørt.
Tilsett rødbetejuice om du ønsker farge | topping forslag | bee pollen, kokoskrem, aprikos, kokosnøtt krem
Enjoy <3