Søndagsbakst - Bananbrød

 

Søndag og duften av bananbrød

Søndag er den dagen i uken hvor alt får lov til å gå litt langsommere. Og hvor kjøkkenet forvandles til et lunt og duftende fristed. Hos meg betyr søndag ofte én ting: matlaging. Og hva passer vel bedre enn et saftig, nybakt bananbrød? 

Det skal sies at flere av mine handleturer denne uken har endt med en banan klase med meg hjem, og jeg har nå ti overmodne bananer som jeg må bruke. 

Men det er noe magisk med bananbrød. Den myke konsistensen, den naturlige sødmen fra overmodne bananer og den duften som fyller hele huset mens det står i ovnen. Dette bananbrødet er også laget med mandelmel som gjør det ekstra saftig.

Mens brødet stekte, var det tid for å sette seg i sofaen med en kopp te, innpakket i et mykt pledd. Det er denne roen som gjør søndager så spesielle. Ingen hastverk, ingen klokkeslett å forholde seg til – bare duften av bananer og vanilje.

Og når brødet endelig er ferdig så er det ny kosestund. Skivene smaker aller best når de fortsatt er litt varme, med en kanskje litt honning. Det er en påminnelse om at det ikke er mye som skal til for å skape et koselig øyeblikk – noen få ingredienser, et dryss kreativitet og tid til å nyte resultatet.

Bananbrød

 

 

1/5 dl kokosolje

3 moste bananer

2 store egg
1,5 dl kokosukker

1 ts vanilje extract

2 dl mandelmel
1/2 ts bakepulver
1/2 ts himalaya salt

Valgfritt: Sjokoladebiter

Valgfritt: En banan til topping

Fremgangsmåte:


Forvarm ovnen, over og under varme 175 grader.
Mos bananer i en bolle, ha i egg, vanilje extract og smeltet kokosolje. Ha i resten av de tørre ingrediensen, mandelmel, bakepulver, salt kokossukker.
Vend inn sjokoladebiter dersom du ønsker å ha i det.
Kle en form med bakepapir, og hell i røren.
Om du ønsker å pynte med en ekstra banan kan du ha det på toppen før du setter formen inn i ovnen i 45 min. (Dersom jeg ser bananen blir litt brun så dekker jeg over med et bakepapir de siste minuttene).

Nyt et deilig og nystekt bananbrød.

Jeg elsker å toppe skivene med litt honning!

Så hvorfor ikke la neste søndag bli en bananbrød-søndag? Ta frem de bananene som nesten har blitt glemt i fruktskålen, og forvandle dem til noe helt spesielt. 

God søndag og god baking!