Pepperkakekarameller

Nå er det snart jul og jeg har allerede funnet frem julepynten. Jeg begynner alltid samtidig med julelysbjellene i Bogstadveien :) Har dere begynt litt også, eller er det bare meg?

Disse laget jeg først i 2018, og er en favoritt! Jeg justerte oppskriften litt, tok blant annet ut lønnesirup slik at nå er de kun søtet med dadler. De er SÅ gode, og smaker skikkelig jul. Jeg drømmer meg tilbake til når jeg var liten og spiste pepperkakedeig på kjøkkenet med mamma når jeg spiser disse pepperkakekaramellene.

Tips

Legg daddlene i lunket vann i 15 minutter mens du finner frem resten av ingrediensene. Da myknes de skikkelig opp, og blir ekstra juicy. Pepperkakekaramellene blir ekstra digge, og kan minne om pepperkakedeig.

Oppskriften gir ni medium store pepperkakekarameller, så lag gjerne dobbel oppskrift og oppbevar i frysen.


Oppskrift pepperkakekarameller



9 store kuler

  • 6 dadler, medjooled

  • 1 dl mandelmel (alternativt - 50 gram mandler kvernes i foodprocessor til mel)

  • 2 ss cashewsmør

  • 1 ts vaniljepulver

  • 1/2 tsp ceylon kanel

  • 1 ts ingefær pulver

  • 1/4 malt muskattnøtt

  • Klype himalaya salt

FREMGANGSMÅTE:

  1. Ha mandelmel eller mandler om du vil bruke det isteden i en foodprocessor og kjør til fint mel.

  2. Ha i resten av ingrediensene. Jeg bruker måleskjeer når jeg måler opp krydrene. Da blir det litt mer krydder. Kjør til massen blir en stor samlet ball. Smak deg litt frem slik at du får nok kryddersmak.

  3. Bruk en skje å mål opp like kuler. Rull og NYT!

  4. Oppbevares i kjøleskapet.

Håper du kommer til å like disse <3

Smil,
Malin