Rosa fluff på chiasyltetøy

802D3347-86A8-41F9-B0E1-0AE5AD86B38D.jpg

Jeg er så glad i å tilsette supermat der jeg kan. Spesielt chia frø kan du bruke i granola, smoothier, salater, hjemmelaget syltetøy og chiapuddinger blant annet. Chiafrøet har en fantastisk oppsugings evne og for de som er veganere, kan en faktisk bytte ut egg med chiafrø i bakst. Lurer du på om du skal kjøpe dette superfrøet så kan jeg liste noen fordeler her som kan være med i avgjørelsen din ;)

Chia frø gir deg en fantastisk energi boost~ inneholder omega 3, som er utrolig for glødende og gir deg ungdommelig hud~ inneholder mer kalsium enn melk, og mer jern enn spinat~ god kilde til kostfiber og proteiner!

| Pink raspberry parfait |

1 person

Chia pudding lag

  • 60 gram fryste bringebær + en skvett vann

  • 1 ss chia frø

  • 1 ts honning eller annen søtning (valgfritt)

Rosa krem lag

  • 2 fryste bananer

  • Rosa farge - 2 ts rødbete juice eller pulver (droppes og du får vanlig gul krem)

  • 1-2 ss mandelmelk

| Pynt |

  • Tørkede roseblader

  • Opphakkede frukt og bær

  • Supermat: hemp, goji, bee pollen

  • cacaa nibs 

| Hvordan |

  1. Tin forsiktig fryste bringebær i en kjele. Tilsett chia frøene og honning. Hell blandingen i et glass og rør rundt. sett kaldt. chiafrøene vil absorbere bringebær væsken og lage en gele.

  2. Etter 15 min må du røre rundt i glasset, også vi du se at du få en deilig pudding/ syltetøy lignende masse etter rundt 30 min.

  3. Finn frem foodprosessoren. Tilsett fryste bananer og kjør. Her må du finne frem en spatel og skyve ned kantene underveis. i begynnelsen så blir bananene litt 'smulete', men tilsett litt mandelmelk eller kokosmelk så bli den som en soft is!

  4. Tilsett rødbete juice for rosa farge.

  5. Pynt med det du ønsker på toppen.