Mango sorbet
Når jeg skal lage noe kjapt, godt og enkelt, så er det dette jeg lager - MANGO SORBET! Jeg har en stor obsession på fryst mango, så det har jeg alltid i frysen! Jeg bruker det i smoothies, og spiser som snacks
Men når jeg skal lage meg noe litt mer kos, og servere som dessert så blir det mango sorbet. Det som er så fantastisk er at du kan blende å nyte med en gang!
Fremgangsmåte
Ha fryst mango i en blender
Tilsett litt og litt kokosmelk eller varmt vann for at den fryste mangoen skal spinne
Klem i litt limejuice
Ønsker du den litt søtere ha i litt honning eller agave
Servering
Scoop en stor skje med mango sorbet i midten av en skål
Bruk en melonskje å lag fine melonkuler eller mango kuler av en fersk moden mango
Topp med ristede kokosflak, kakao nibs, aprikos, pasjonsfrukt og physallis
Hva er egentlig forskjellen på en foodprocessor og blender?
Når jeg gikk på raw og vegansk skole, så laget vi all maten med blender eller foodprocessor. Og vi måtte ha begge deler fordi :
Foodprocessor - I en blender så får maten mer tekstur og blir mer chunky!
Dvs. skal en lage :
Pesto
Tomat salsa
Mango salsa
Chunky mandelsmør
Raw kaker (bunnen lages i en foodprocessor og cashewfyllet lages gjerne i blender for og få den supersmooth)
Daddelkuler, raw kuler
Så bruker en alltid foodprocessor.
Mine favoritt foodprocessorer
Kitchen aid har veldig estetisk fine og gode foodprocessorer. Ellers så liker jeg godt Bosch sine også, som er et litt rimeligere alternativ
Blender - I en blender så blendes alt smooth.
Dvs. skal en lage :
Smoothie
Fyllet til raw cakes
Supper
Grønnsaks puréer
Matcha lattè eller annen næringsrik drikke
Min favoritt blender
Er desidert min Vitamix. Med Kode ´Malin´ så får du rabatt på din vitamix.
Håper det smaker! Tagg meg @malinekstromno om du lager så jeg kan se!
Smil,
Malin