Plantebasert middagstips | Romanesco biff med golden cremé
Har du prøvd å steke blomkål eller romanesco som er en blanding av blomkål og brokkoli i ovnen? Når den skjæres i skiver, pensles med litt olje og krydder, så forandrer den helt smak!
Det er så godt.
Her har jeg laget en mettende gurkemeie krem som den legges på og dukkah (en slags salt müsli) som gir crunch til retten. Både kremen og nøtte müslien er det som gir denne retten metthetsfølelse og ekstra vitaminer om mineraler.
Blomkål biff med golden cremé
| Romanesco biff |
2 porsjoner
2 romanesco = 4 romanesco biffer (Ta vare på rester til f.eks snack platter)
4 ss olivenolje
1 ts salt
Pepper
2 ss sitronjuice
1/2 finhakket sjalottløk
| Hvordan |
Kutt 2 fine 2 cm stykker fra romanescoen. Begynn i midten, slik at de henger fast i stammen.
Bland marinaden i en skaål. Pensle.
Legg skivene inn i ovnen på 190 grader 25 minutt, snu halvveis.
| Golden cremé |
1 glass
2 dl soaked cashew (kanskje 2 dl rå)
2 ss tahini
3 ss sitronjuice
1 ss eplecider eddik
1 dl vann
1-2 fedd hvitløk
1 ts gurkemeie
1/2 ts salt
Pepper
Chillidryss
1/2 ts ingefær
sil inn 2 ss olivenolje tilslutt mens blenderen går
| Hvordan |
Ha alle ingrediensene utenom olje i en blender.
Sil inn oljen mens blenderen gaår.
Smak til med mer salt, pepper, chilli og sitron.
| Dukkah / Salt müsli |
2 ss ristet cashew ristet i 10 minutter sammen med romanesco
2 ss sesamfrø
2 ss hempfrø
1 ts korianderpulver
1 ts cumin
| Hvordan |
Start med koriander og cumin pannen. Ha i resten av ingrediensene. Toast til de blir gyldne. Ha et øye på de hele tiden så det ikke brenner seg.
| Topping og siderett |
Dukkah
Regnbuegulrøtter
Kumquat
Rå romanesco
Redikk
Koriander
Skal du i middagsselskap der du ønsker et plantebasert alternativ til biff- så er dette et perfekt alternativ!
Håper det smaker! <3