Det ultimate plantebaserte sharing platteret | Masse snacks og dipping inspirasjon
Ja, så lykkelig blir jeg faktisk av dette fatet!
Det er lett å finne usunn snacks i butikkene. Samtidig som det også blir lettere og lettere å finne sunne alternativer, noe jeg elsker. Dette skal være et innlegg til inspirasjon. Her har jeg lagt ved mine favoritter, på hummus dipp, cashew dipp, en søt dipp, ovnsstekte grønnsaker, frukt, ristede nøtter - altså her kan du plukke å velge akkurat det du vil ha og ønsker å servere.
Jeg elsker å servere dette når jeg får gjester, eller lage et mini fat med godsaker om jeg skal kose meg hjemme alene. Restene kan du ta med deg i et syltetøy glass i vesken- litt dipp og grønnsaker og du har det perfekte mellommåltidet!
På instagram la jeg også ut et mer personlig innlegg. Det kan du lese her.
Ovnsstekte grønnsaker
| Ovnsbakt søtpotetfries |
1 stor lilla søtpotet eller to små
2 ss olivenolje,
Salt og pepper
200 grader 30 min
| Ovnsbakt gresskar |
½ gresskar
2 ss olivenolje
2 ss lønnesirup
salt
kanel
Ovnsbakt Brokkolini
1/2 pakke brokkolini
2 ss olivenolje
¼ shalott løk
salt og pepper
RISTEDE NØTTER OG TØRKEDE FRUKT
| Ristede mandler |
Legg mandler på et stekebrett. Forvarm ovnen på 175 grader. Ha i ovnen pa7 15-20 minutter.
| Skåldede mandler |
Alternativ så er det så godt å ta skallet av mandlene først.
Da koker du opp mandlene raskt i 1-2 minutter.
Har de over i kaldt vann og ‘popper‘ de ut av skallet.
Du kan også riste disse mandlene på samme måte som ovenfor.
| Tørkede frukt |
Energy balls som mine aprikosballer eller sjokoladeballer
Aprikos
Dadler
| DRESSINGER |
| Rødbete hummus |
4 dl kikerter
2 små kokte beter
2 ss tahini
2 fedd hvitløk
3 ss sitronjuice
1 ts salt
Pepper
1/2 ts spisskummin
2 ss olivenolje (siles inn tilslutt)
| Golden cremé |
3 dl soakede cashew (kanskje 2 dl rå)
2 ss tahini
3 ss sitronjuice
1 ss eplecider eddik
1-2 fedd hvitløk
1 ts grukemeie
1/2 ts salt
1 dl vann
pepper
chillidryss
1/2 ts ingefær
Stream inn 2 ss olivenolje
| Dreamy mandelkokossmør |
4 dl ristede mandler 14 min 175 grader varmluft
2 dl rista kokosflak Helios
1 ss bringebær honning
1/4 ts himalaya salt
) Blend avskjølte mandler og ristede kokos først til nøttesmør
) Tilsett honning og salt, rør godt
| PLATTER FYLL |
Granateple
Pære
Eple
Plommer
Kiwi
Physallis
Jordbær
Bringebær
Mini tomater
Fiken
Polkabeter
Redikk
Oliven
Romanesco
Sharonfrukt
Mild chilli
Chicory
| ANATOMIEN |
Jeg liker å spre de ulike komponentene litt rundt i klynger, at jeg legger f.eks eplebiter tre ulike steder på fatet og samme med de andre rãvarene. Da er det enkelt for alle å smake litt av hvert uten å måtte strekke seg så mye. Jeg tenker også litt på å spre fargene jevnt utover.
Du velger selv hvor mange dipper du vil ha, jeg synes 1-2 er fint på fatet, og gjerne en tredje skål med nøtter, tørket frukt eller oliven.
| Anledning |
Da er det bare å servere gjestene dine.
Her skal det være noe for alle. Fatet er tilpasset veganere, her inneholder bare mandelkokosdippen honning (kan også byttes ut med annen søtning). Så om en vil tilsette spekemat eller ost, så kan en såklart det. Eller lage to ulike fat. Får en gjester som er plantebaserte- så er det ikke tvil om at her finner de noe de liker!
Fatet passer til alle anledninger vil jeg si, bursdag, sammenkomster, eventer osv.
Nyt <3
| TIPS |
Jeg får ofte spørsmål om hva jeg tar med meg på kinoen osv. Og da er foreksempel ristede nøtter, eller lage seg et glass med hummus og grønnsaker, og energyballene som jeg linket til over geniale å ta med seg!