Nourishing bowl, den ultimate beauty bowlen
Har du slengt deg på bolle trenden? 'Bowls' som det heter, er måten maten nå skal serveres nå. Smoothie bowls, poké bowls, buddha bowls og noursihment bowls. Jeg har begynt å gå 'all inn' i bolle trenden, og det gjør det veldig enkelt å forberede lunsj eller middag. Her kan en koke, kutte og roaste på forhånd og bare sette isammen når det er tid for mat. Trikset er og ha en superdigg dressing tilgjengelig så blir alt du legger sammen deilig. Jeg har laget min nourishment bowl variasjon, med det jeg fant i kjøleskapet, så det forutsetter at du har gode sunne råvarer lett tilgjengelig - da blir det litt enklere å smelle sammen. Bowlen min er med en fantastisk god dressing som jeg har fått dilla på. Under nher kommer jeg med litt inspirasjon til hvordan du lett skal komme igang med 'bolletrenden', med kun syv trinn. Bygg opp din egen bowl, med god ekte mat som du liker
| Hvordan bygge opp din egen bowl | nourishment bowl i syv trinn |
Basen: grønne blader - kål, ruccola, spinat
Grønnsaker: sauté i pannen med kokosolje eller roast grønnsaker i ovnen på 200 grader med gee eller kokosolje i 15-20 minutter. forslag: squash, butternut squash, brokkoli, gulrøtter, rødbeter, rosenkål, rødkål, asparges, blomkål, redikk, rødløk og artisjokk. ta gjerne noen grønnsaker i rå form også, for litt ekstra krønsj, som cherry tomater og agurk
Protein: egg, laks, kylling, kalkun, tunfisk, bønner, hemp frø, kikerter eller linser
Fett: avocado
Karbohydrater: linser, quinoa, søtpoteter, brun ris, soba nudler (bokhvete spagetti), bokhvete
Toppingen: utifra hvilke smaker en velger på de andre punktene kan en tilsette ferske urter som enten basilikum, mynte eller koriander. alfa alfa spirer eller andre spirer er supermat! for krønsjen sin del, tilsett hakkede nøtter eller frø. hummus er også godt. annet: sjøgress, kimchii, saurkraut (surkål), røstede gresskarkjerner, granateple
Dressing: tahini dressing, pesto, olivenolje, salt og pepper (også en kilde til sunt fett)
Over til nourisment bowlen jeg laget idag og oppskrift på dressing
1. Base: spinat
2. Grønnsaker: sort kål, sopp, agurk, rødbete, rødkål, vårløk
3. Protein: valgte og ha bowlen min plantebasert. men det vil være protein i quiona
4. Fett: avocado
5. karbohydrat: quinoa
6. topping: sjøgress, sesamfrø
7. Dressing: tahini dressing start med å legge basen helt i bunn, så spinat underst.
| Hvordan |
Begynn å tilbered grønnsakene. Jeg brukte mest rå grønnsaker som jeg kuttet med mandolin, for å få fine tynne skiver. Stek sopp, og eventuelt kål i kokosolje eller olivenolje, krydre med salt og pepper.
Skjær avocadoen i skiver. og kutt opp nori sjøgress. Dander bowlen i seksjoner å dryss over med masse dressing. Så utrolig godt!
| Tahini dressing |
2,5 ss tahini (viktig at du bruker en du vet er god på smak)
1 liten hvitløks fedd
1/2 dl vann
1/2 ss olivenolje
Himalaya salt etter smak
1 ss ferskpresset sitron
1/2 ts honning