Mitt plantebaserte og glutenfrie bananbrød, må prøves!
Da jeg bodde i LA, hadde de bananbrød i de fleste sunne cafeer og helse butikker.
Så godt, og du trenger egentlig ikke topping engang, for den er god i seg selv! Perfekt til helgefrokost, eller å ta med seg i veska når en er på farten. Om du har overmodne bananer er det et must å lage bananbrød her i heimen.
Du kan kutte ned på søtningen om du ønsker det, eller ha mer søtning i for å få et mer dessert brød. Ofte lages bananabrød med hvetemel eller speltmel i tillegg til de andre sunne ingrediensene. Jeg har valgt å gjøre brødet helt glutenfritt ved bruk av havremel og kokosmel! <3
| Malin's bananbrød - plantebsert og glutenfritt |
Forvarm ovnen til varmluft 180 grader - steketid: 1 time.
3 ss knuste linfrø (kjøp ferdigknuste eller knus hele i foodprosessor) + 7,5 ss vann legges i bløt i 15 min.
4 godt modne bananer + 1 til pynt på toppen
3-4 ss lønnesirup (mer om du ønsker enda søtere)
1 dl havremelk (eller mandelmelk).
1 ts eplecider eddik
2 ts vanilje ekstrakt
1 ts vanilje pulver
8 ss kokosmel
3,5 dl havremel (kan hjemmelaget glutenfritt havremel, ved å kjøpe glutenfrie havregryn å kjøre i blenderen).
1/2 ts salt
1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
| Hvordan |
1. Start med å legge knuste linfrø og vann i et glass. Dette er egge erstatningen din og er en viktig del av prosessen. La stå i ca. 10-15 minutt til det blir en gel.
2. Mix banan i en blender. Og tilsett de andre våte ingrediensene.
3. Bland alle tørre ingredienser i en annen bolle.
4. Etter 10-15 minutter tilsettes linfrøeggene i den våte bananblandingen. Rør godt.
5. Fold de våte ingrediensene inn i de tørre. Ha blandingen i en brødform.
6. Skjær en banan på langs og pynt med den på toppen.
7. Sett brødet inn i forvarmet ovn varmluft 180 grader i 1 time. Om du ønsker kan du pensle over litt lønnesirup på toppen av brødet, slik at den for en glossy finish, eller ha hakkede valnøtter på i de siste 10 minuttene slik at de blir ristet .
8. La bananbrødet bli helt avkjølt før du skjærer det opp.
| Topping tips |
Mandelsmør
Chiasyltetøy (Varme bær og 1 ss chiafrø).
Rørte bær og yogurt, gjerne kokos yogurt.
Nyt, om du lager tagg meg gjerne så jeg kan se <3 @malinekstromno
Smil, Malin