Mitt plantebaserte og glutenfrie bananbrød, må prøves!

897BA9A4-4758-40A1-9EA5-BFF1764E767E.jpeg

Da jeg bodde i LA, hadde de bananbrød i de fleste sunne cafeer og helse butikker.

Så godt, og du trenger egentlig ikke topping engang, for den er god i seg selv! Perfekt til helgefrokost, eller å ta med seg i veska når en er på farten. Om du har overmodne bananer er det et must å lage bananbrød her i heimen.

Du kan kutte ned på søtningen om du ønsker det, eller ha mer søtning i for å få et mer dessert brød. Ofte lages bananabrød med hvetemel eller speltmel i tillegg til de andre sunne ingrediensene. Jeg har valgt å gjøre brødet helt glutenfritt ved bruk av havremel og kokosmel! <3

B60907AB-5E36-415D-BD27-051B32DC9467.jpeg

| Malin's bananbrød  - plantebsert og glutenfritt |

Forvarm ovnen til varmluft 180 grader - steketid: 1 time.

  • 3 ss knuste linfrø (kjøp ferdigknuste eller knus hele i foodprosessor) + 7,5 ss vann legges i bløt i 15 min.

  • 4 godt modne bananer + 1 til pynt på toppen

  • 3-4 ss lønnesirup (mer om du ønsker enda søtere)

  • 1 dl havremelk (eller mandelmelk).

  • 1 ts eplecider eddik

  • 2 ts vanilje ekstrakt

  • 1 ts vanilje pulver

  • 8 ss kokosmel

  • 3,5 dl havremel (kan hjemmelaget glutenfritt havremel, ved å kjøpe glutenfrie havregryn å kjøre i blenderen).

  • 1/2 ts salt

  • 1/2 ts bakepulver

  • 1/2 ts natron

| Hvordan |

1. Start med å legge knuste linfrø og vann i et glass. Dette er egge erstatningen din og er en viktig del av prosessen. La stå i ca. 10-15 minutt til det blir en gel.

2. Mix banan i en blender. Og tilsett de andre våte ingrediensene.

3. Bland alle tørre ingredienser i en annen bolle.

4. Etter 10-15 minutter tilsettes linfrøeggene i den våte bananblandingen. Rør godt.

5. Fold de våte ingrediensene inn i de tørre. Ha blandingen i en brødform.

6. Skjær en banan på langs og pynt med den på toppen.

7. Sett brødet inn i forvarmet ovn varmluft 180 grader i 1 time. Om du ønsker kan du pensle over litt lønnesirup på toppen av brødet, slik at den for en glossy finish, eller ha hakkede valnøtter på i de siste 10 minuttene slik at de blir ristet .

8. La bananbrødet bli helt avkjølt før du skjærer det opp.

 | Topping tips |

  • Mandelsmør

  • Chiasyltetøy (Varme bær og 1 ss chiafrø).

  • Rørte bær og yogurt, gjerne kokos yogurt.

EA2BEA96-B9AF-4836-BB3A-51A10FBEC446.jpeg

Nyt, om du lager tagg meg gjerne så jeg kan se <3 @malinekstromno

Smil, Malin