Lag din Egen Hjemmelagede Sjokolade- Se Hvordan Her!
Hjemmelaget sjokolade er så enkelt!
Og fordelene er mange: du kan velge egen topping, du kan søte med det du ønsker og du kan velge hvor mørk du ønsker sjokoladen.
Jeg er veldig glad i mørk sjokolade, da får en i seg mye mer antioksidanter fra kakaoen. Jeg går på 70 % og oppover i kakaoinnhold.
Denne sjokolade platen går så raskt å lage- kun to ingredienser, fordi du kjøper sjokoladeplaten i butikken.
Om du skroller ned får du se hvordan du lager sjokolade HELT fra bunnen.
| Quick sjokoladeplate |
Kjøp 70 % sjokoladeplate i butikken. Smeltet i vannbad og strø over ønsket topping. Se hvordan under.
Jeg har listet opp flere toppings muligheter under - for her er det mange varianter du kan gå for <3
Hva er vannbad? - vannbad er når du fyller en kjele med vann og har en skål oppi der igjen. Da smeltes sjokoladen skånsomt uten å få altfor mye varme. Jeg skruer av platen helt når sjokoladen begynner å smelte for å bevare næringen i kakaoen.
| Oppskrift ristet kokosflak sjokolade |
70% sjokolade kjøpt i butikken
5 ss kokosflak
| Hvordan |
Ta vann i en kjele og ha en bolle over som tåler varme. Knekk opp sjokoladen i små biter og ha de i bollen.
Når vannet begynner og boble skruer du av platen og rører men en skje til sjokoladen er smeltet.
Ha kokosflak på stekepannen og ta på middels varme. Rist i pannen hele tiden så de ikke brenner seg. Dette kan gå fort- så hold et øye med flakene hele tiden. De er ferdige når de er gyldne.
Ha bakepapir i en form, og hell over sjokoladen. Sett den inn i kjøleskapet i 15 minutter, til sjokoladen setter seg litt.
Ha så over nedkjølet kokosflak og sett inn i kjøleskap igjen til sjokoladen er helt hard.
| Topping forslag |
Gojibær
Mulberries
Kakao nibs
Kokosmasse
Granateple
Frysetørkede bær
Bee pollen
Matcha
Hemp frø
Chia frø
Gresskarkjerner
Hakkede nøtter
Pistasj
| Basis oppskrift på sjokolade |
Oppskriften er alltid 1:2, dobbel mengde kakao masse til kakao smør. Supernature har alle produktene om du vil lage sjokolade helt fra bunnen.
100 gram sjokolade masse
50 gram sjokolade smør
1/2 ts vanilje
Klype salt
Søtning - start med noen spiseskjeer lønnesirup, honning eller kokosblomst sukker til du får det søtt nok til dine preferanser.
Har du testet ut å lage din egen sjokolade?
Tagg meg gjerne malinekstrom om du lager så jeg kan se <3
Smil, Malin