Hjemmelaget kokosyogurt
Story.
Da jeg bodde i LA var kokosyogurten på alle de sunne helse kafeene! Den var plantebasert, og rik på probiotika for god mage helse og immunforsvaret.
I LA kom kokosyogurten på store glass med lokk (ikke plastikkbeger, såklart) og prisen var rundt en hundre kroner. Her brukte de ekte kokosnøtter og fermenterte i et par døgn for at de gode bakteriene skulle komme på plass.
Her i Norge er det ikke så lett å få tak i kokosnøtter. Men en kan heldigvis bruke kokosmelk og probiotika, og få en fantastisk kremete yogurt hjemme. Her går jeg igjennom steg for steg prosessen :
Så enkelt..
Ha kokosmelk i en ren bolle
Rør in probiotika med plastikk skje
Ta over en tynn ren fille, og vent..
Kokosyogurt guide :
Dette trenger du:
Plastikk bolle
Skje i plast/tre (jeg bruker en plastikk barneskje)
Glass med luftett lokk (lokket skal på etter fermenteringen er over).
Klut som puster. (eller på engelsk cheese cloth, osteklut?)- for at yogurten skal puste og bakteriene kan vokse
Strikk
1 boks romtemperert økologisk kokosmelk
2 probiotika - dette er min favoritt: Flora, udo's choice, super 8 hi-potency probiotic, den har 42 billion bakterier.
Alternativ valgfri smakstilsetning :
Har du laget yogurt før og/eller vil eksperimentere med ulike smaker kan du tilsette :
Mango puré
eller annen frukt/bær
Honning
Vaniljepulver
| Hvordan kokosyogurt- Steg for steg |
1.) Sterilisering
Finn frem en stor gryte å kok opp vann.
Putt i glasset som du skal ha kokosyogurten i. Pass på at glasset er dekket med vann.
Fosskok i 10 minutter å ta ut glasset, FORSIKTIG med en øse eller noe, å sett på et tørkehåndkle. La det tørke helt.
Vi har nettopp sterilisert et glass, for å unngå unødvendig sopp og bakterievekst.
2.) Kokosmelk og probiotika
Ha romtemperert kokosmelk i en bolle som ikke er av metall. Rør godt ut eventuelle klumper med en ren plastikk skje eller redskap som ikke er av metall.
Har du probhiotka kapsler som meg så åpner du de å heller ut innholdet i kokosmelken.
3.) Snart ferdig..
Hell kokosmelken med probiotika, over i det steriliserte og tørre glasset.
Legg en klut som ikke er for tettvevd eller en såkalt osteklut over, og ha en strikk rundt for å feste. Dette er for å holde fluer borte, og at yogurten får fermentere å puste.
La kokosyoghurten fermentere, et sted borte fra direkte sollys, men i romtemperatur. Jeg satte min på kjøkken benken og det tok ca. 48 timer før jeg synes min var perfekt. Men smak på kokosyogurten etter 24 timer i og med at tempraturen er kanskje annerledes hos deg enn hos meg. Vil du ha den syrlig og ekstra bakterier ha den på benken i 48 timer. Når den er syrlig nok setter du på et lufttett lokk.
4.) Oppbevaring
Kokosyogurten oppbevares i kjøleskapet i ca. 7 dager.
Kjekt og kort om probiotika
Gir deg glød fra innsiden og ut med gode bakterier.
Hjelper den naturlige balansen av mikrober i tarmen.
'Pro + bios' betyr ; for livet.
Så bra for immunforsvaret så vi ikke blir syke.
Sunt fordøyelsessystem.
Hjelper mot inflammasjoner i kroppen.
Forskning viser at lekk tarm, candida/sopp, og bakterielle ubalanser er linket sammen til en hud som kanskje ikke er i tipp topp form - eksem, kviser o.l.
Smil, Malin