Hvordan lage din egen sunne sjokolade med supermat topping
Det er så lett å lage sin egen hjemmelagede sunne sjokolade! Eneste en trenger er egentlig 4 ingredienser. Også elsker jeg den delen at en kan velge sin helt egen topping ;)
Jeg skal gå igjennom hva du trenger under og hvordan du gjør det - og ikke minst alt det digge du kan tilsette for å lage DIN egen supersjokolade! Nam
| Hva du trenger |
Sjokolade ingredienser, og eventuelt superfoods til topping- får du så lett tak i på helsekosten nå
Gryte og bolle - til vannbad
Sjokolade former evnt. en form kledd med bakepapir.
Det som er så fint med sjokolade er at det ikke bare er superdigg, men en god kvalitets kakao inneholder så masse antioksidanter, proteiner, og 'humør molekyler' som gir deg god følelsen! I tillegg er bedre søvn, energi, finere hår, negler og hud også på denne listen av sjokoladens fordeler!
| Sjokolade oppskrift |
• 100 gram kakao masse
• 50 gram kakao smør
• 2 ss honning, eller annen søtning.
Smak deg frem slik at du får den etter din smak. Maple sirup gir en veldig god smak også. (Flere alternativ til søtning under)
• 1 - 1,5 ts vanilje frø
Valgfritt: kokosmelk, gjør den fyldigere.
| Fremgangs måte |
Smelt kakao masse og kakao smør i en skål som tåler varme over putrende vann. Pass på at det ikke blir for varmt, slik at du beholder næringen i sjokoladen
Hell innholdet i en blender, med vanilje frøene og honningen - blend til glatt (eller rør til glatt masse, kan risikere litt små korn).
Blandingen helles i former, eller du kan kle en form med bakepapir å helle ut sjokoladen.
Strø med topping å sett den i kjøleskapet for deretter å brekke den opp i biter når den har blitt stiv! Nyt!
Under er det en oppskrift om du benytter deg av sjokolade former og ønsker fyll :
| Nydelig karamell fyll til konfekt fra mynewroots |
55 gram dadler ( Bløtlegges varmt vann for å mykgjøre).
2 ss maple sirupen
Klype himalaya salt
| Hvordan |
Kjøres i blender til glatt datepaste
| Søtning alternativ og oppbevarings tips |
Om du ønsker å bruke annen søtning så kan du helt fint det. Andre alternativer som ikke gir så mye smak som honning, er maple sirup, agave og kokosblomst sirup - egner seg utmerket.
Jeg personlig er glad i honning smaken, og derfor er det alltid i skapet mitt, og dermed lett tilgjengelig!
• Sjokoladen holder seg i en lufttett beholder i opptil én måned i kjøleskapet. Du kan også la den ligge i formen i frysen, men dekk til - da det kan former seg fryse-krystaller på toppen.
La sjokoladen ligge litt til romtemperering om du tar den ut av frysen før den nytes
Har du favoritt fyll eller topping så er du helt fritt til å eksperimentere
| Topping og strø forslag |
• karamell fyll (oppskrift over)
• camomille honning
• frysetørkede bær
• pistasjnøtter
• tørket mango
• kokosflak
• superfood | beepollen, goji, matcha, acái, rosepetals, mulberries
| Hvordan fylle sjokoladene dine |
Fyll in sjokoladen. Da heller du i 1\3 av formen med sjokolade å putter formen i frysen når sjokoladen er stivnet, heller så 2\3 med valgfri fylling å putter i frysen. Når dette laget også er stivnet, fyller du opp til randen med sjokolade, og inn i frysen.
Ønsker du et hemmelig fyll ;) - dvs et fyll som ikke synes på utsiden. Gjør samme prosess som nummer 2, men du beveger formen frem og tilbake slik at sidene i formen blir dekket av sjokolade - så putter du sjokoladen i frysen og gjentar de andre stegene.
Håper du tester ut å lage din egen sjokolade med topping eller fyll - tagg meg @maline.ekstrom så jeg kan se <3