Oppskrift på glødende plantebasert latté

4C1F6D1A-AE9B-4E90-92FB-2DE398FB0425.jpeg

Se den fargen! Denne glødene lattén lyser jo bare at her er det mye næring og antioksidanter! Jeg har alltid det som en liten regel for meg selv, til sterkere farger til mer antioksidanter! Masse næring for huden.

Visse du at gurkemeie inneholder en antioksidant (curcumin) som blir bedre absorbert av kroppen om det er sort pepper tilstede?

Neste gang, tilsett litt pepper der du bruker gurkemeie i matretter, eller i golden lattés og du vil få enda mer fordeler av gurkemeien.

I min glødene melk eller golden latté som den også blir kalt, har jeg i tillegg til gurkemeie- fersk ingefær, som er godt for immunforsvaret og fordøyelsen. Kanel som stabiliserer blodsukkeret og litt vanilje og kardemomme for smakens skyld!

Du kan tilsette den søtningen du ønsker - honning, daddelsirup (fåes kjøpt på helsekost), kokosblomstsukker. Eller droppe søtningen helt. Smak deg gjerne frem <3

| Golden milk latté |

  • 4 dl oatly havremelk eller annen plantemelk du liker

  • 0,5-1 ts økologisk gurkemeie

  • 1/2 ss fersk ingefær eller 1/2 ts ingefær pulver (jeg skjærte av en tynn stripe av ingefæren og kjører alt i blenderen).

  • 1 /2 ts ceylon kanel eller kanelstang

  • Klype sort pepper

  • Litt kardemomme

  • Litt vanilje

  • 1 ts søtning (honning, kokosblomstsukker, daddelsirup)

| Hvordan |

  1. Varm opp alle ingrediensene i en kjele, bruker du ingefær pulver så er Golden milken ferdig når melken er varm. Den skal ikke koke.

  2. Bruker du fersk ingefær så har du alle ingrediensene over i en blender, til glatt melk.

  3. (Du kan eventuelt la melken trekke med den ferske ingefæren i, og sile melken av etterpå. Har ikke prøvd dette selv, men tror at det kunne funket veldig fint).

 Nyt og tagg meg gjerne @malinekstromno så jeg kan se om du lager denne gyldne superdrikken!

Smil, Malin