Plantebasert Frokost Kjeks Dippet i Mørk sjokolade og Pistasj
Sunne, superenkle frokost kjeks - her har du oppskriften!
Veganske, glutenfri og raffinert sukkerfri er de også. De er crispy utenpå og myke inni. Med en fantastisk kombinasjon av havre, mandler, bringebær og mørk sjokolade.
Disse kan du enkelt ta med deg i farten om du ikke får tid til frokost. Ta dem med på søndagsturen. Jeg er ganske sikker på at barn kommer til å elske dem!
Frokost kjeksen inneholder ikke egg, så bindemiddelet er bananer.
Jeg kjører bananene helt glatte i en blender og folder inn. Som søtning har jeg valgt kokosblomst sukker. Men honning, eller lønnesirup fungerer nok også veldig fint!
| Oppskrift frokost kjeks |
40 stk
3 gule modne bananer
280 gram havregryn
120 gram mandelmel
50 gram kokosmasse
1,5 dl kokosolje
2 ts ceylon kanel
2 ts vanilje ekstrakt
1,5 dl kokossukker (fåes på helsekost). Alternativt kan du bruke honning, eller lønnesirup.
1/4 ts salt
20 gram fryserørkede bringebær (kjøpes på helsekost) - du kan erstatte dette med rosiner, blåbær, sjokoladebiter o.l!
| Topping |
80 gram mørk sjokolade (jeg velger en mørk sjokolade som er søtet med kokosblomst sukker, 70% kakao og opp) I denne oppskriften brukte jeg 80 % fra Berit Nordstrand.
Valgfritt : Knust pistasj, frysetørkede bringebær. Drysses over sjokoladen.
| Hvordan |
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.
Mos bananene i en blender.
Ha alle tørre ingredienser i en skål utenom frysetørkede bringebær, fold inn bananene.
Tilsett frysetørkede bringebær, og fold inn til de er jevnt fordelt.
Ta en spiseskje størrelse med frokostkjeks deigen, form til en sirkel på en kledd plate.
Ha inn i ovnen på 12-15 minutter. De skal være litt gyldne. Avkjøl på rist når de er ferdige.
Smelt sjokolade i vannbad. Dipp avkjølte kjeks. Strø på ønsket topping, og sett i kjølekskapet.
Tips: Om du lager til barn så gjerne bruk en mildere sjokolade å dippe kjeksene i. 80 % kan bli litt bittert. Som dere vet så er jeg veldig glad i mandelmør og måtte såklart teste ut litt mandelsmør frosting ;)
Helt utrolig godt! Peanøttsmør er nok også godt om du heller har det hjemme!