Dukkah! Crunchy Topping til Hummus og Salater
Før vi går over til oppskriften, må vi gå litt innpå
'Dukkah' hva er det?
For noen ganger dukker det opp ting, som er en virkelig game-changer når en lager mat- å dukkah har blitt en av de.
Dukkah kommer orginalt fra Egypt og er en blanding av nøtter, frø, urter og krydder.
Det finnes mange ulike oppskrifter der ute, og du kan bruke de nøttene og frøene du ønsker. Til felles har nok alle oppskriftene disse tre ingrediensene- sesamfrø, cumin og nøtter. For å få ut smakene så varmer du de opp på pannen. Først nøttene, så de små frøene og krydrene.
Jeg tok alt på pannen samtidig å det funket også. Hadde så alt i en liten blender og pulserte til smuler. Brukes på hummus, i salater, supper, til og dippe brød (først i olivenolje så i dukkah) i osv.
| Dukkah Oppskrift |
1/2 dl pistasj
1/2 dl mandler
1/2 dl sesamfrø
3 ss pinjekjerner
3 ss hele koriander frø
1 ts cumin
Klype salt
Pepper
| Hvordan |
Rist alle ingrediensene på pannen til lukten fyller rommet, og det begynner å bli gyldent.
Ha det over i en blender eller foodprocessor. En foodprocessor kan gi litt større biter.
Topp denne fantastiske mixen over for eksempel hummusen din for litt ekstra krønsj.
Oppbevares i en lufttett beholder.