Raw og vegansk kakedeig pops
Jeg elsker cookie dough. SÅ da tanken slo meg om å sunnifisere cookie doughen, så måtte jeg bare prøve! Og resultatet ble sjukt bra, synes jeg da ;) Om du ikke ønsker å dippe kulen i sjokolade er denne oppskriften også veldig fin og bare ha som energy kuler, snacks når en er litt sulten, siden den er helt sunn. Men er jo også veldig søte som cake pops!
| Raw og veganske kakedeig pops |
2,5 dl store glutenfri havregryn
5 medjooled dadler
1,5 ss cashewnøtt mel (mal cashew nøtter i foodprosessor, ikke for lenge for da får du cashewsmør)
1 ts ekte vanilje
Klype himalayasalt
1 ss cacao nibs evnt. hakket mørk sjokolade
| Hvordan |
Legg dadler i varmt vann slik at de blir myke
Ha alle ingredienser, utenom cacao nibs i foodprosessor
Kjør til det blir en klump, om det ikke skjer tilsett 1-2 ss kokosolje
Hell massen over i en bolle, og fold inn 1 ss cacao nibs eller hakket mørk sjokolade
Form like store baller, og rull ut, på størrelsen med en cake pop og plasser på et fat
Sett kaldt, og begynn på sjokoladen
| Mørk sjokolade fra bunnen | Eller kjøp på helsekost ferdig sjokoladeplate
50 gram sjokolade
25 gram kakao smør
1/2 ts ekte vanilje1 ss honning/ maple sirup/ agave
| Hvordan |
Smelt sjokolade og kakao smør i vannbad
Tilsett søtning og vanilje, rør godt
Sett til siden
| Pynt |
Frysetørkede bær
| sett sammen cake pops |
Knekk opp ispinner i den lengden du ønsker, stikk de inn i cookie dough kulene.
Tilsett sjokoladen i en skål som du kan stikke cake popsen i, og ha frysetørkede bær i en annen skå.l
Dipp så cookiedough popsene i sjokoladen, sett alle inn i frysen. Jeg måtte gjøre denne prosessen 2-3 ganger for og få den tykkelsen på sjokoladen som jeg ønsker
Etter det siste laget med sjokolade som påføres, dippes popsene i de frysetørkede bærene.
Sett kaldt i fryseren, ta ut litt før servering slik at de blir som kakedeig når de serveres.
Nyyyyt <3