Avocado Søtpotet Toast

81785EAF-2B62-43F3-9FF9-14AF6968607A.jpeg

Jeg er så glad i søtpotet, jeg tror det er en av de mest allsidige grønnsakene jeg vet om. Min siste obsession er å bruke den som skive med masse pålegg- jeg er hekta.

Søtpotet er perfekt som toast dersom du vil spise mer plantebasert, har glutenallergi eller cøliaki.

Den oransje fargen sier at denne grønnsaken også inneholder masse vitamin A som er så bra for huden!

 | Avocado søtpotet toast |

1 person. ca 2-3 skiver. 

  • Søtpotet (en som er litt rund slik at du få mest mulig topping på).

  • 1/2 - 1 avocado

  • Sitron juice

  • Salt

  • Pepper

  • Koriander

  • valgfritt - chilliflak, hvitløk, jalapeno

 | Topping |

  • Reddik

  • Tomat

 | Hvordan |

  1. Del søtpotet i 1-2 cm skiver og smør skivene med litt olivenolje og salt. En får vanligvis 2-3 skiver.

  2. Legg dem inn i ovnen på 180 grader varmluft i 20-25 grader.

  3. Mos avocado og ta inn ønskede krydder.

  4. Legg på toast og pynt med tomater, reddik og ekstra salt, pepper og olivenolje.