Socca med Kremete Vegansk Pesto

Socca er en kikertbasert pannekake som perfekt for deg i farta! Kun et par ingedienser og du kan toppe med nesten hva du vil. En oppskrift edu bare må ha med deg, spesielt om en spiser plantebasert!

Socca er en typisk fransk ting, og spesielt i området Nice. Du kan toppe den som en pizza, skjære den opp og servere den med hummus, osv. Kikerter er rike på fiber og proteiner, og gir en god metthetsfølelse, spesielt sammen med den kremete pestoen og avocadoen, som også gir deg masse sunt fett. Som vanlig, fargerike grønnsaker på toppen. Som ikke bare ser fresht ut, men gir deg masse antioksidanter!

 | Oppskrift socca. vegansk pesto. fargerik salat |

3 medium pannekaker

| Socca - kikertpannekake |

  • 115 gram kikert mel

  • 2 dl vann

  • 3 ss evoo

  • ½ ts salt

  • ½ ts pepper

| Hvordan |

  1. Bland alle ingredienser, og rør godt. La den stå i minst 30 minutter og tykne. Stek på varm panne til du ser den tørker ut og bobler på den ene siden- da snur du den rundt.

  2. Imens du venter på røren så lager du :

| Vegansk pesto |

  • 10 bløtlagte cashewnøtter

  • 10 mandler

  • 2 store bunter basilikum(2 pakker viking urt)

  • 2 ss sitron juice

  • 2 fedd hvitløk

  • ½ ts salt

  • ¼ ts pepper

  • 1 dl extra virgin olivenolje (helles forsiktig inn til sist).

| Hvordan |

  1. Dekk cashewnøttene med vann over natten (eller i litt varmt vann noen timer). Dette for at cashwenøtter skal bli myke i konsistensen.

  2. Ha alle ingrediensene utenom olivenolje i en blender. Sil inn olivenoljen til du ser pestoen blir lys og kremete i konsistensen.

  3. Smak til med mer salt, pepper eller sitron.

  4. Oppbevar restene i et syltetøyglass i kjøleskapet, bruk som dressing, dipp etc.

| Vinagrette |

  • 1 stor ts honning

  • 1 stor ts dijon

  • 2 ss Hvitvins eddik

  • Oliven olje, helles forsiktig inn mens en visper

  • Salt og pepper

  • evnt. friske opphakkede urter

| Hvordan |

  1. Ha alle ingrediensene over i en bolle, utenom olivenolje. Bland godt.

  2. Sil inn olivenolje mens du visper.

  3. Ha opphakkede urter i om du ønsker.

  4. Rester oppbevares i syltetøyglass i kjøleskapet.

| Regnbue salat |

  • Regnbuegulerøtter, laget til sløyfebånd med potetskreller

  • Blandet salatblader (litt ulike teksturer på baldene)

  • Granateple

  • Avocado

  • Persimon

  • Redikk

  • Mint blader

| Hvordan |

  1. Kutt opp grønnsaker å fold inn ønsket mengde vinagrette.

|  Sette alt sammen |

  1. Ha kikertpannekaken på en tallerk.

  2. Ta en stor spisekje med pesto krem, og smør utover.

  3. Ha salat med dressing på toppen. Topp med friske urter, granateple og litt opphakkede pistasjnøtter.

  4. Nyt :)

 Om du prøver ut denne oppskriften, tagg meg @malinekstromno så jeg kan se  :)

Smil, Malin