THE SKINCARE GUIDE! Min hudpleie rutine

_MG_7242.jpeg

Introduksjon


Jeg får ofte gode spørsmål rundt hud og hudpleie. Som er så gøy, takk! Jeg skal gjøre mitt beste for å svare på alt dere har spurt om i dette innlegget <3


Det å bo i en hud som oppfører seg fint, har glød og er jevn gjør mye for at jeg føler meg bra. Vertfall når jeg vet hvordan det er og ha en problematisk hud, som ikke har vært så lett å ha med å gjøre. Jeg elsker å gå uten sminke når huden ser jevn og frisk ut, og føler meg så mye mer vell.


Jeg har jobbet i hudpleie og makeup bransjen i mange år, og elsker å prate hud. Jobben min var å holde kurs rundt på spa i salonger i Norge. Etter jeg tok en bachelor i ernæring, og yoga utdannelsen, og hadde med meg min egen erfaring- ble jeg enda mer bevisst på hvor viktig det vi spiser og hvordan vi har det spiller inn - ikke kun det vi smører utenpå huden. Min lidenskap og engasjement for å prate om innsiden og utsiden vokste seg større og større.


Jeg kjente på at det å dra rundt og kun prate om gode hudpleierutiner og utsiden, ikke alltid er nok - vi må noen ganger reflektere litt på hvordan vi føler oss på innsiden. Hvordan er kostholdet? Drikker du nok vann? Jeg liker og starte dagen med en stor flaske vann. Søvn rutiner, hvordan er de?

I disse dager har jeg vertfall fått tid til å stoppe opp litt. Jeg setter meg faktisk ned å stiller meg selv gode spørsmål som jeg skriver ned på et ark:

Hva gjør jeg når jeg smiler litt ekstra?
Når følte jeg meg skikkelig bra, og hva gjorde at jeg følte meg skikkelig bra?

And the thing is…


Mange spør meg hvilke hudpleie produkter jeg bruker, det skal jeg skrive under her, MEN det viktigste er at DU har produkter som er tilpasset din hudtype. Da får du best effekt.

Vi har alle så ulike utgangspunkt, så om du finner ut hvilken hudtype du har - så vil du få mye bedre resultat om du bruker produkter tilpasset deg.


Hvis jeg, som er kombinert i huden f.eks bruker en krem som er litt for fet for meg, selv om jeg har lest så mye bra om den- så får jeg små gule kviser med en gang.



I dette innlegget om hudpleie deler jeg :


  • Ulike hudtyper - hvilken kjenner du deg igjen i? + Produkt anbefalinger til hver enkel hudtype

  • Hvilken hudpleie rutine jeg anbefaler for alle hudtyper

  • Min hudpleie rutine

  • THE EXTRAS for glow!

  • 1o tips til innside og utside glød

  • Mine beste råd til å unngå unødvendig uren hud og kviseutrudd

image00001.jpg

Ulike hudtyper


Tørr hud
Sensitiv hud
Kombinert hud
Uren hud
Moden hud


The skin care routine



  • Hvordan en hudpleie rutine kan se ut


1.) Rens 
- rens er så viktig for å få bort, svette, talg, forurensning, makeup og produkter. Huden kan ta opp gode produkter som du tar på og har gjerne investert litt i.


2.) Serum eller ampuller - har mindre molekyler enn en krem og kan derfor trekke lenger ned i huden din. Jeg merker jeg får raskere resultater av et serum eller ampuller


3.) Øyekrem - ta vare på den tynne huden rundt øynene

4.) Fuktighetskrem - noen velger og ha en dagkrem og en nattkrem. En dagkrem er lettere, nattkremen vil være rikere. (På natten kan en ha en krem som er litt rikere, da huden repareres)


5.) Spf (kun på datid)



En - to ganger i uken

Peeling - Det er flere ulike typer peelinger. Tips: Føler du ikke at du har tid, sett den i dysjen og peel mens du tar i shampoo)
 Peeling er viktig for å få bort døde hudceller, slik at huden kan ta opp de gode produktene du tar på over.


Maske - Jeg har gjerne én maske som er detoxing, én repair siden jeg har litt arr, og en som gir glød og fuktighet, og bytter på de.





Se alle produktene jeg bruker nedenfor

Hva er din hudtype?


Normal hud -

Denne hudtypen oppleves helt normal, myk og fin. Du er verken stram, eller har for mye fett i huden din. Mange som har en hud som er normal, glemmer ut hudpleien fordi de ikke har noen spesielle utfordringer. Men husk at selv om huden din ikke har så mye problemer, så trenger den fuktighet og gjerne spf beskyttelse. I tillegg kan det være lurt å starte forebygging for å holde huden frisk og ‘plumpy’.

Produkter tilpasset normal hud


Rens : Skumrens er enkelt og bruke dersom du ikke bruker så mye produkter, eventuelt en melkerens


Serum : Fuktighetsserum vil jeg anbefale alle, under hudkremen. Gir så fin glød og spent i huden

Øyekrem : Fuktighetsgivende øyekrem for det sarte området rundt øynene


Fuktighetskrem : Fuktighetskrem som gir glød


Peeling : Vegansk peeling laget med kafferester for en dehydrert hud


Maske : Fuktighets skum maske - sov med den, bruk som primer under makeup eller bruk den som dagkrem


Kombinert hud -

Er gjerne den mest vanlige hudtypen. Her er t-sonen som vil si- panne, nese og hake litt fetere enn resten av ansiktet, som kan oppleves tørrere. Nesen har gjerne sorte prikker.
Har du en kombinert hud, er det kanskje spesielt lurt og bruke et serum med fuktighet under fuktighetskremen, som ikke inneholder oljer. Jeg liker godt hyaluronsyre, som gir masse fukt. Hyaluronsyre er ikke en syre, men faktisk noe vi har naturlig i kroppen, produksjonen avtar til eldre vi blir. Hyaluronsyre binder masse vann, og huden oppleves fuktet og plumpy.

Produkter tilpasset kombinert hud :


Rens : Dobbeltrens for kombinert hud.


Serum : Disse to er fine - Serum for kombinert hud eller et rimeligere rent fuktighetsserum.


Fuktighetskrem : Balanserende dagkrem for en kombinert hud, og en krem som er litt rikere for en kombinert hud. Jeg bruker den siste da jeg liker og ha en litt rikere krem selv om jeg kan bli blank.


Øyekrem : Kjølende øyekrem som fukter og demper hovenhet

Peeling : Peeling maske, la den ligge på og skrub forsiktig når du vasker den bort.


Maske : Min favoritt leirmaske som lysner og inneholder salisylsyre - perfekt detox maske for en kombinert hud. Husk å påføre serum og en god krem etterpå.


Fet/uren hud -


En fet hud har for mye talgproduksjon. Mange opplever at de har lyst til og tørke ut huden, men det kan gjøre problemet enda verre. Huden og kroppen vår er ganske lur, så om det opplever at den blir uttørket så kan den kompansere med å produsere enda mer talg og de vil bli enda mer blank.


Gjerne få veiledning om du er plaget med mye kviser av en hudpleier. Da jeg hadde mye kviser etter en stressende periode i livet mitt, så husker jeg at jeg ville prøve alt. Og det gjorde problemet enda verre. Så det å få litt veiledning til ditt tilfelle, og holde seg til noen utvalgte produkter over en lang periode er et av mine tips. Et annet er og bruke noen syre eller milde peelinger (ikke kornpeelinger), som løsner skånsomt opp porer og la talg komme ut, og ikke stoppe opp- det er da kviser kan oppstå pågrunn av betennelse.

Jeg har ikke listet noen produkter her, for jeg vil anbefale deg en hudanalyse hos en hudpleier dersom du har mye akne.


Tørr hud -


Føles stram når du kommer ut av dysjen, du har små porer, sjeldent kviser, kanskje litt røff i hudoverflaten, og noen ganger kløe. Det kan være flere årsaker til tørr hud, men været spiller ofte inn, særlig på vinterenm, blir fuktigheten i huden trukket ut til omgivelsene. Varmt vann og såpe kan også være med på og tørke ut huden. Hvis huden mangler fett, vil det føre til svakere hudbarriere.
Produktene bør tilføre huden din både fett og fuktighet.

Produkter tilpasset en tørr hud :

Rens : Her er en fin melkerens eller om du ønsker en oljebasert så er denne dobbeltrens min favoritt.


Serum : serum som gir masse fuktighet til en tørr hud.


Dagkrem : En fin fuktighetskrem for tørr hud. Vil også nevne denne skin food kremen for jeg hørt mye om den, fin i prisen også.

Peeling : Enzyme peeling som er min favoritt. Ha den stående i dysjen. Pulveret blandes ut med litt vann til en paste, la den sitte på huden mens du tar shampo i håret.


Maske : skummaske med fukt og fettsyrer! En av mine favoritter for du kan sove med den og bruke den som dagkrem når du kjenner deg tørr.


Sensitiv hud -

Kan gjerne ha litt mer synlige blodårer. Blir lett irritert og rød. Har gjerne rødere kinn, og blodårer rundt nesevingene. Den kan reagere på varme, kulde og vind. Her vil vi ikke irritere den mer med for mye peeling, eller aktive ingredienser. Naturlig hudpleie er det mange som opplever at huden får en ro av.
Produkter tilpasset en sensitiv hud : Påføres i denne rekkefølger. Peeling og maske 1-2 ganger i uken. Jeg setter gjerne av onsdag og søndag.



Produkter tilpasset en sensitiv hud



Rens : Dobbeltrens fra Babor eller økologisk og naturlig fra Isun


Serum : Beroligende serum


Øyekrem : Naturlig øyekrem med som lindrer og reduserer fine linjer


Fuktighetskrem : Beroligende krem (er du ekstremt sensitiv og ikke tåler noe - vil jeg anbefale denne)


Peeling : Enzyme cleanser, er enzymer som peeler huden slik at du ikke trenger å rubbe huden.


Moden hud -


Her skal vi forebygge og pleie med allerede oppståtte fine linjer og rynker. Cellefornyelsen går saktere, som gjør at en kan føle en mister glød og at en føler seg livløs i huden. Mange velger også å bruke retinol for peeling og økt celledeling. Viktig å bruke solfaktor om en bruker retinol, da huden kan bli lyssensitiv og pigmentflekker kan oppstå. Og etter vi blir 25 år minsker også kollagenet i huden, som er det som gir følelsen av spenst.

Produkter tilpasset en moden hud :


Rens : Dobbelrens for voksen hud. Påfør den gule på tørt ansikt, massér, så den andre flasken over der igjen. Massér og skyll godt av.


Serum : Vitalzerende serum som gir glød.

Øyekrem : jeg elsker denne, Reversive for hovenhet, linjer og rynker. Lukter godt og har fin emballasje :)

Fuktighetskrem : Fuktighetskrem for glød og vitaliserer eller om du vil booste med collagen.

Peeling
: denne er min favoritt, for den passer alle og huden føles myk og jevn- den er mild og du kan ha den i dysje. Lag en paste ved å blande ut pulveret med noen skvetter vann. La den ligge litt på huden før du vasker av.

Maske : denne er en maske som du kan sove med overnatten. Bruk gjerne peeling i forkant, slik at huden virkelig kan jobbe overnatten


Min hudpleie rutine

_MG_9092.jpeg

Min hudtype - kombinert, dvs. noen fete områder og noen tørre.

Rens :

Jeg bruker en dobbeltrens, slik at all sminke, svette og forurensing alltid blir helt fjernet før jeg legger meg.


Hvordan : Masser inn den gule oljen først, på tørt ansikt, den fjerner sminke og alt. Over der tar du den brune oljen, og blander de to. Begge to skaper rensen. Vask godt av med vann. (Du kan også rense to ganger med en rens du allerede har såklart. Men denne er min favoritt fordi jeg føler jeg er på hudpleie hver gang jeg bruker den).

_MG_9096.jpeg

Fuktspray :

Ikke must men jeg synes det er litt kjølende og deilig når jeg har akkurat renset eller kommet ut av dysjen.

Hydrating mist

Serum :


Jeg er veldig glad i hyaluronsyre og c-vitaminer som dere sikkert har fått med dere på instagrammen min. Hyaluronsyre er fuktighet, som vi allerede har i huden, men det blir mindre av til eldre vi blir. Binder masse væske i huden som er bra!

C-vitamin elsker jeg, og disse har jeg brukt den siste uken. For det gir meg en jevnere hud, hjulpet meg med arr, gir glød, jobber sammen med kollagen for en mer ‘plumpy‘ hud.

Hvordan: Påføres etter rens morgen og kveld, før fuktighetskremen. Jeg bruker gjerne fuktighetsserum på dag og c-vitamin på natt.

Jeg bruker også Gua sha og Face roller- se min IGTV renserutine på @malinekstromno

Øyekrem :

Jeg bruker denne øyekremen morgen og kveld. Jeg bruker mye mimikk i ansiktet når jeg prater og ler, og er du tørr i huden så kan det lett sette seg linjer og rynker i den tynne huden rundt øynene.

Hvordan: Etter jeg har påført serum tar jeg på øyekrem, i en c-shape rundt øyet. Så fuktighetskrem.

Fuktighetskrem :


Jeg bruker samme krem morgen og kveld. Det skal sies at jeg også sover ofte med ansiktsmaske for å booste huden med næring, kanskje 1-3 ganger i uken. Da jeg er kombinert i huden bruker jeg balancing cream rich dag og natt, med serum under.

Leppe serum :

Leppe serum for å gi litt pleie til lepper fra det økologiske merket Inika

Spf :

Jeg har i perioder testet ut green peel, som er en urtepeeling. Jeg har testet retinol, og andre milde syrer. Det kan gjøre huden lyssensitiv. Dvs. du kan få lettere pigmentflekker. Jeg bruker derfor alltid spf på dagen. Spf er også anti-aging da sol er en av årsakene til tidlig aldring. Dette er en makeup primer med spf30 fra coola. Eller så er jeg også fornøyd med skin ceutical sin spf 50. Mamma ELSKER denne bbkremen forresten med spf20, da har du farge, fuktighetskrem og spf i ett produkt.

Èn til to ganger i uken så bruker jeg peeling og maske

Peelinger jeg elsker : Enzyme peeling, og skin ceuticals AHA

Masker jeg elsker : repair maske, moisture maske og detox maske


THE Extras -
Okey, her kommer godsakene inn!

Must for raske resultat og glow

  • Peeling - en god mild peeling for alle er enzyme cleanseren til Babor. Mild, med vitamin C. Perfekt å ha i dysjen. Dette er faktisk enzymer som bryter ned hudcellene istedenfor korn som du fysisk peeler med. Jeg er veldig glad i denne, som er skånsom.

  • Retinol og syrer er også produkter som fjerner døde hudceller. Retinol er også med på og øke celledelingen.

  • C-vitamin ampuller : favoritter, under sminke og når en trenger ekstra glød. Her er c-vitamin glass ampuller fra Babor som jeg ELSKER, de inneholder serum og ‘krem‘ så alt i ett- du trenger ikke å ha krem på toppen. Hvis du ikke vil ha i glass er disse fine fra Elizabeth Arden.

  • Detox maske : jeg liker å variere mellom en detox maske og en fruktighetsmaske. Denne inneholder litt salisylsyre som løsner opp. Huden blir veldig jevn etter du har brukt den. Så jeg har brukt den før jeg skal ut på noe også.

  • Fuktighetsmaske : gir glød. Spesielt etter en lang vinter, trenger huden mye boost av næring og fuktighet. Denne masken gir fett og fukt. Jeg liker å bruke den som en primer under makeup også da du ikke trenger å vaske den av. Perfekt til å sove med!

  • Lip scrub : Noen ganger glemmer vi å pleie leppene litt ekstra, da er en leppescrub perfekt, før en pleier med ekstra næring som serum eller en god balm

  • Øyemaske : Perfekt for å stramme opp, fukte og dempe hovenhet rundt øynene!

  • Lip balm : for ekstra pleie overnatten eller på dagen

  • Øyemaske : Perfekt for å stramme opp, fukte og dempe hovenhet rundt øynene!

_MG_9085.jpeg

10 must haves for innside og utside glød

Vit at det viktigste er og ha det bra med deg selv, spise sunt, sove nok, for meg vil det si 9-10 timer, meditere og le! Disse tingene er noe jeg legger på i tillegg, for ekstra glød :)

1.)
Kollagen - alt etter hvor mye det smaker - kan det brukes i smoothies, chiapudding, sjokolade avocado mousse, matcha latté. Kollagen mister enn mer og mer av etter 25 år, så jeg liker og tilsette for ekstra glød og spenst i huden.


2.) Vitamin C - hjelper til med opptaket av kollagen. C-vitamin er også en fantastisk antioksidant.


3. Magnesium
- beroligende. Jeg tar to kapsler før jeg legger meg. Sover bedre og hjelper faktisk med fordøyelsen. Fungerer den blir jeg glad og sover jeg tungt blir jeg enda gladere!


4.) Grønn te / matcha - istedenfor kaffe så drikker jeg matcha grønn te. Inneholder koffein, men gir deg en jevnere boost. Inneholder masse antioksidanter.


5.) Raw honning - Nevner honning, for hvitt sukker spiller veldig inn på huden! Bytter du ut noe eller alt av det hvite sukkeret med en honning som i tillegg kan tilby litt enzymer og vitaminer så vil det være så mye bedre for kropp, hode og hud.


6.) Te - som er koffeinfri, er beroligende før jeg legger meg, alt handler om å finne roen for meg. Da har jeg mest glød.

7.) Face roller - Er et verktøy som øker blodsirkulasjonen i ansiktet, og gjør at produktene du påfører blir bedre tatt opp av huden. Det blir som en liten ansiktstrening. Gua sha er et annet verktøy, som kan gå litt mer i dybden. HERer en youtube video som beskriver litt mer i dybden

_MG_9090.jpeg


8.) Duft lys - Jeg elsker duftlys for å roe meg ned. Det senker skuldrene mine veldig, sammen med en kopp urtete. Duft gjør mye for hvordan vi føler oss. Tenk deg når du går inn i et spa og de beroligende duftene møter deg

9.) Hyaluron serum - er en favoritt, og det er for det er for alle hudtyper. Hyaluronsyre er noe vi har i kroppen, men avtar til eldre vi blir. Derfor liker jeg å fylle på. Påføres etter rens, og før fuktighetskrem. La den trekke inn i huden i 30 sekunder før du tar på kremen din.

10.) Peeling - peeling er også et must for glødende hud. Men ikke for mye, balanse. En kan ofte bli litt ‘avhengig’ av den myke følelsen. Du kan bruke krem med retionol som øker cellefornyelsen som du sover med 1-2 ganger i uken. AHA syrer, eller retinol - ville jeg personlig brukt 1-2 ganger i uken. Husk at vi ønsker å bevare en sunn hudbarriere, som ikke er sensitiv. For mye syrer og peeling kan bryte mer ned enn vi ønsker.

Og eventuelt bruke milde enzyme peelinger, som skal ligge litt på huden og løsne opp døde hudceller. Jeg har gjerne denne dysjen også, og lar den ligge på mens jeg tar shampoo i håret. Den er veldig mild og fin til alle hudtyper, til og mer sensitive da den ikke inneholder korn.


Tips til å unngå uren hud

Vask putetrekket ofte - Bruker du hårstyling, osv. så kan en pute som ikke vaskes often nok være med på og tette porer og gi urenheter i huden. Bytt kanskje annehver uke.

1.) Rens sminkekoster og beauty blender, her er beauty blender rens

2.) Vask øyemasken ofte om du sover med det, med milo

3.) Bruk klut til å vaske av sminke og bruke rent håndkle (ikke det du tørker kroppen med)

4.) Ikke ta deg i ansiktet, fingrene kan inneholde bakterier

5.) Ikke ha telefon borti ansiktet når du prater

6.) Dobbelt rens ansiktet hver kveld

91549182_576088772994292_6834629377074921472_n.jpg

Håper du fant noen nyttige tips! Skriv til meg på instagram om du gjorde-- elsker å prate om innside og utside glød med dere!

Smil, Malin <3