Gresskarhummus

7A469600-114B-4E59-B8E2-22196B048A8D.jpeg

Om noen spør meg om en sunn snacks eller noe som gjør sunn mat enda diggere - så er svaret mitt hummus!

Perfekt å fylle litt i bunnen på et syltetøy glass og ha oppi litt opphakkede grønnsaker. Du kan det sammen med ovnsbakte gulrøtter. Eller servere sammen med masse gode ovpphakede rå og ovnsstekte grønnsaker som. Kombinasjonen mellom myk konsistens og krønsj er også fantastisk- så topp gjerne med Dukka.

Hummus er så sunt og godt, med kikerter som er fylle av fiber og protein, i tillegg har jeg brukt litt ovnsstekt flaskegresskar som har vitamin A og C i seg. 

| Gresskarhummus oppskrift |

  •  200 gram kikerter

  • 200 gram gresskarpuré

  • saft av 1/2 sitron

  • 2 fedd hvitløk

  • 2 ss tahini

  • 1/2 ts salt

  • 1/2 ts pepper

  • 1/2 dl extra virgin olivenolje 

| Hvordan |

  1. Gresskarpuré lages ved å legge et helt flaskegresskar i ovnen på 180 grader i én time. Når det er mørt (sjekk med en kniv igjennom) så tar du ut frøene med en skje. Scoop så innholdet med en skje ut og over på en krukke. (Jeg har en krukke stående og bruker i smoothies, pureer, hummus).

  2. Ha alle ingrediensene over i en blender. Sil inn olivenoljen helt til slutt.

  3. Server på et fat, gjerne med litt frukt, grønnsaker og glutenfritt flatbrød.