Plantebasert enkel eple crumble

173E91CA-12CE-4583-B833-561F0794D409-e1538572748524.jpeg

Dette er en helt glutenfri, sukkerfri og melkefri variant. Som er så lett å lage. Jeg har blitt helt hekta, spesielt nå når det er eplesesong, og eplene er bedre en noen gang!

Myke deilige kanel epler, med crunch og en klatt yogurt (i mitt tilfelle kokosyogurt, så blir den også vegansk) er helt nydelig og må bare prøves!

| Oppskrift eple crumble |

1 form 

  • 3,5 dl glutenfrie havregryn

  • 0,5 dl kokosmasse

  • 1- 3 ss maple sirup (eller daddel sirup).

  • 1/4-1/2 ts salt

  • 1/2 ts vanilje pulver

  • 1 ts vanilje extrakt

  • 3 ss kokosolje

  • valgfritt: kanel

| Oppskrift epleblanding |

  • 6 epler

  • 1 ts vanilje ekstrakt

  • 1 ts kanel

  • Litt eplecider eddik eller sitron

  • splash vann

Forvarm ovn 150 grader.

 | Hvordan |

  1. Bland alle ingrediensene til crumble i en bolle, kokosoljen skal være fast slik at du får en litt klumpete masse.

  2. Legg massen på stekebrett i en forvarmet ovn. Etter 5-10 minutt sjekk om den har blitt litt gyllen i kantene å vend på crumble'en. Stek videre til alt er gyldent å lukter deilig!

  3. I en gryte tilsett eple i båter og resten av ingrediensene, gjerne med en skvett vann. På lav varme i ca. 10-15 minutt lar du eplene bli myke.

  4. Legg eplene i en form og ha over crumble'en. Server med engang, gjerne med kokosyogurt.

Tips: Gjerne rist kokosfalk på en panne til de blir gyldne. Smaken på ristede kokosflak er undervurdert! nam. Har du crumble til overs er det perfekt til frokost smoothien din ;)