Oppskrift raw granola og kokosyogurt

MG_3860.jpg

`Müsli og yoghurt` er en hverdagsfrokost for mange og en nostalgisk frokost for meg, jeg spiste det mye når jeg var liten. Kostholdet mitt har vært laktose- og glutenfritt i mange år, etter at jeg begynte å føøle meg sa7 mye bedre når jeg kuttet det ut. Smoothie har derfor vært min `go to` frokost.

For å erstatte melk i det veganske kostholdet så brukes ofte kokosnøtt kjøttet, eller nøtter som blendes til puré. For å få de gode bakteriene som vi finner i f.eks biola, så tilsettes probiotika tabeletter. Denne blandingen må stå i romtempratur over natten. Da får vi den kjente syrlige yoghurt smaken på kokosyogurten eller cashewyogurt. Granola med kokosnøttyoghurt eller bare granola og fruktpure, er en fantastisk måte å starte dagen på. Kan lages på forhånd, helles på glass å oppbevares i skapet. Over granolaen har jeg også drysset litt bee pollen for å tilsette ekstra superfood til frokosten. Bee pollen er faktisk en helt sinnsyk superfood. Inneholder alle 22 aminosyrene kroppen trenger og enzymer som hjelper til i fordøyelsesprosessen. I tillegg er de pakket med vitaminer, mineraler og phytonutrients.

1 ts er nok i begynnelsen, og kan økes til 2 ts etter kroppen har vendt seg til det.

| Raw granola |

  • Datepaste (lages av 8 medjoted dates og 8 ss vann i blender)

  • Sprouted bokhvete (fåes på helsekost og er glutenfritt)

  • Gresskarkjerner

  • Valgfrie nøtter f.eks mandler, valnøtter, hasselnøtter

  • Fersk frukt i små biter f.eks eple | pære | jordbær

  • Tørket frukt mulberry | golden berries | goji berries

  1. Lag først datepaste i blender. Jeg har i sirka 1 ss vann per daddel. Husk å fjerne steinen i daddlene. Kjør til en helt glatt daddel puré.

  2. Bland ønsket mengde av det du vil ha i granolaen, se forslag over.

  3. Datepasten og granola blandes sammen.

  4. Bland til alt er godt dekket, og sett inn i ovnen på lav varme.  

Vi brukte dehydrator for å få den helt raw (ikke varmet over 42 grader), men ovn kan også brukes.

| kokosnøtt yogurt |

Det er ikke så lett å få tak i kokosnøtt i Norge. Men jeg har sett det noen ganger på Mega og i de utenlandske forretningene.

For kokosyogurt laget på kokoskjøtt er helt sinnsykt!

Om du noen gang får tak i fersk kokosnøtt så blender du kokoskjøttet med en probiotika kapsel (vanlig som en kjøper på helsekosten). La dette stå over natten i romtempratur, med en oste klut over, å setter det inn i kjøleskapet som vanlig yoghurt.

Smak settes når den er ferdig med fersk vanilje eller honning. 

Du kan også kjøpe kokosmelk i butikken, og bruke samme fremgangsmåte.

| Mango pure |

Godt moden mango (kjøres til puré i blender). Og brukes som dryss over granolaen.

| Topping |

  • Jordbær

  • Blåbær

  • Bringebær

  • Fiken

  • Beepollen