Raw og vegansk taco bowl med kremete dressing

DCF3F2D1-952A-4403-BAB0-8B23D62BFF79.jpeg

Trenger du litt salat inspirasjon? Her får du en, den er i tillegg raw og vegansk!

Hva skjer om man blander salsa, salat og annet digg?  - jo du får en taco salat bolle! Smakene og konsistensene er helt fantastiske.

Du kan også tilsette nacho chips for ekstra crunch, til å dippe i salsaen. Mulighetene er mange her. Denne varianten som jeg har laget er vegansk, og raw som vil si den inneholder ingen melkeprodukter eller dyreprodukter! Det betyr at du kan designe salat bollen din også etter dine preferanser - under har jeg noen ideer, kanskje du også kommer på andre ting du kan ha i bollen din! :)

| Alternativer som du kan tilsette i bollen |

  1. Sorte bønner/røde bønner/ hakkede walnøtter med tacokrydder for et plantebasert alternativ.

  2. Rømme istedefor cashew dressingen jeg har brukt under, dersom du tåler melkeprodukter.

  3. Guacamole laget med avocado, løk og koriander.

  4. Tortilla/nachos for crunch, og for å lage en wrap.

| Oppskrift taco salat bowl |

2 porsjoner

| Salat basen og topping  |

  • 2 håndfuller kål, massert inn med olivenolje (gjør det lettere og spise + fordøye)/ eventuelt annet grønt.

  • Rødkål

  • Ferske koriander blader

  • Gule og røde cherry tomater

| Tomat salsa |

  • 2 store tomater / 3 medium

  • 5 gule cherrytomater

  • 1/2 sjalottløk (1 hel om de er veldig små)

  • 1 båt hvitløk

  • 5 skiver jalapeno

  • 2 ss sitronsaft

  • 2 ss extra virgin olivenolje

  • 1/2 ts salt

  • 2 dl fersk koriander + ekstra til pynt

| Pico de gallo |

  • 2 store tomater / 3 medium

  • 1/4 rødløk

  • 2 ss sitronsaft

  • 1/8 chil

| Mango salsa | 

  • 1 stor spisemoden mango

  • 1/4 - 1/2 rød chilli

  • Saften av en halv lime

| Taco dressing |

  • 75 gram bløtlagte cashewnøtter (kan bløtlegges over natten, noen ganger hurtigbløtlegger jeg nøttene i varmt vann noen timer - de myknes også da. De bløtlegges for at det er bra for fordøyelsen, men mest av alt fordi nøttene blir svært kremete, akkurat som en yogurt base).

  • 1/4 av en rød chilli (mer om du ønsker sterkere).

  • 1 ss sjalottløk

  • 1 ss sitronsaft

  • 1 dl vann

  • 1/2 ts salt

  • klype pepper

| Hvordan |

  1. Start med å legge cashewnøtter i vann, over natten eller noen timer i varmt vann.

  2. Finn frem tre boller som du kan ha salsaene i, så er det gjort. Ha alle ingrediensene foran deg før du starter - også kalt 'mise en place'. Da har du mer oversikt ;)

  3. Del tomatene i to, ta ut frøene, slik at pico de gallo og tomat salsaen ikke blir for vannete. Så tar du den ene halvparten av tomatene, og kutter i bittesmå biter til pico de gallo og i større chunks til tomat salsaen - ha de i to ulike skåler.

  4. Så kan du fokusere på tomatsalsaen og kutte opp resterende ingredienser og blande alt sammen i ønsket størrelse, jeg liker litt større chunks på salsaen- ha i urtene tilslutt.

  5. Finhakk resten av ingrediensene til pico de gallo, og bland rundt.

  6. Begynn og dele mangoen på langs. Ta en halvdel og bruk en kniv til og lage rutenett. Bruk en stor skje til og få ut alle mango kubene. Ha de over i den siste skålen, ha over lime juice og finhakket chilli.

  7. Siste er og finne frem en blender, og ha i alle ingrediensene til dressingen. Tynn ut med litt vann om dressingen blir for tykk. Smak til med mer pepper og evnt. chilli + sitronsaft om du vil ha mer syrlig og sterk dressing.

| Sette sammen taco bollen |

  • Finn frem en stor bolle, og ha i massert kål/ salat på bunnen

  • Legg så på litt mango salsa, pico de gallo, tomatsalsa.

  • Skjær rødkål i tynne skiver og ha på, og litt koriander blader.

  • Tilslutt helles dressing over! NYT :)

 Smil, Malin