Fire steg til perfekte energyballer, lag din egen drømme kombinasjon
Dette er et innlegg for å gjøre deg til en EKSPERT på å lage dine egne energyballer! De er det perfekte sunne godteriet, som kun inneholder rene plantebaserte råvarer, som jeg synes alle burde kunne lage! De fleste ingrediensene kan en også få tak i økologiske.
I utgansgpunktet er fire ingredienser nok for å lage dine egne energyballer, og du kan tilpasse de etter dine smakspreferanser. LAG DINE DRØMMEBALLER! De er plantebaserte, veganske, glutenfri og raffinert sukkerfri.
Så la oss bare hoppe rett i det!
ÉN -
Basen til energyballene er som oftest daddler. Jeg bruker de som heter Medjoled dadler, som finnes i de store eskene i frukt og grønt avdelingen. Disse er på den dyrere siden, så om du ønsker kan du kjøpe de som er litt mindre å selges i små esker. Du finner de også på internasjonale foretninger.
De store dadlene, blir enda mer juicy om steinene fjernes å legges i lunket vann 10 minutter før du lager energyballene. Dadler fungerer som bindemiddel, og gir såklart en søt og chewy opplevelse!
Tips : Tørka aprikoser, svisker, rosiner er også deilig å eksperimentere med som bindemiddel
TO -
Den andre viktige komponenten er nøtter! Ristede nøtter eller rå nøtter. Cashewnøtter, mandler, hasselnøtter, kokosnøtt, walnøtter, pekannøtter. Mulighetene er mange her! Hva er din favoritt? Jeg synes cashewnøtter og mandler, gjerne en blanding av de to er superdeilig.
Det viktigste om du vil ha litt chunks og crunch er og ikke overblende når du skruer på foodprocessoren.
Trikset her er dadler og nøtter skal være 1:1 ca. slik at det er en samme mengde av hver.
TRE -
Den tredje ingrediensen som er vanling for å lage energykuler er noe som kan tykne konsistensen litt mer om den er for klebrig. Det er som regel rå kakao, eller havregryn, kokosmasse eller proteinpulver. Alle disse ingrediensene vil også booste med næring. Rå kakao er spesielt rik på antioksidanter dere!
FIRE -
Nå kan du være kreativ! Krydre med kanel, kardemomme, lakrispulver, nellik eller matcha. Kanskje du allerede har en smakskombinasjon du elsker? Rosa salt er også alltid veldig godt å ha i uansett hvilken kombinasjon du går for, å fremhever smakene!
ALT BLENDES I BLENDER - RULLES - NYTES :)
To av mine energi kule oppskrifer
Her har jeg lagt ved to av mine oppskrifter, der jeg har brukt aprikos istedefor dadler i den øverste og dadler i den nederste oppskriften.
| Oppskrift solskinns kuler |
10-12 stk
150 gram aprikoser
65 gram cashwenøtter
45 gram kokosmasse
1 ss limejuice
Klype salt
| Hvordan |
Ha alle ingrediensene i en foodprocessor.
Bruk en kaffeskje eller en spiseskje til å måle opp 10-12 like store kuler. Rull.
Oppbevares i kjøleskapet eller fryseboksen.
Hele innlegget kan du se her
| Oppskrift raw sjokolade kuler |
10-12 kuler
10 medjooled dadler (eller 15 små).
5 ss kakao
1/2 dl kokosolje
70 gram cashwenøtter
50 gram mandler
1 ts vaniljeextract
1 ts vaniljepulver
klype salt
2 ss helios lyst mandelsmør (valgfritt, men er sykt godt).
| Hvordan |
Ha nøttene i en foodprocessor å kjør de fint eller behold litt biter hvis du foretrekker det.
Ha i resten av ingrediensene utenom dadlene.
Ha e én og én daddel mens foodprocessoren kjører.
Kjør til det dannes en stor ball.
Bruk en kaffeskje eller en spiseskje, til å måle opp like store kuler.
Rull i ønsket toppings, og oppbevar dem i kjøleskapet eller frysen.
Hele innlegget kan du se her
Var dette hjelpsomt? Gjerne finn meg på malinekstromno om du har noe du lurer på i energyball verden :)
Smil,
Malin