Plantebasert Matcha Chiapudding med Mulberries

AFFF742D-F0A3-4086-AD83-48C88B86BBC6-e1547919435411.jpeg

Matcha grønn te inneholder mye antioksidanter og derfor vil en jo prøve å snike det inn der en kan. Fargen her blir jo også helt nydelig også! Chiafrø har blitt mer om mer kjent som supermat- inneholder masse fiber og omega 3 - holder oss mette lenge.

Dette er den perfekte frokost, snacks eller 'mat i farten'- dersom du tar den med i et syltetøyglass i vesken.

Visste du at du spiser hele grønne matcha blader når du lager mat med matcha?

Det er de yngste bladene som vokser på planten som blir plukket, dampet, tørket og malt til fint pulver. En kan bruke det som te, matcha latté, i bakevarer og chiapuddinger. Veldig god i kombinasjon med kokos og honning!

| Matcha chiapudding |

1-2 porsjoner

  • 3 dl kokosmelk (clearspring)

  • 3- 4 ss chiafrø

  • ½ ts matcha pulver

  • 1 ts honning

  • 1 ss kokende vann

  • ¼ ts ekte vanilje

| Topping alternativ |

  • Granola

  • Mandelsmør

  • Fiken

  • Blåbær

  • Kokosyogurt

| Hvordan |

  1. Ha kokosmelk i en skål og tilsett chiafrø. Rør godt og en gang til etter 5-10 minutt. Kan også stå i kjøleskapet over natten.

  2. Smaksetting med matcha grønn te - ta ½ ts matcha i en liten skål, å bland det godt inn i honningen slik at du får en grønn paste.

  3. Ta 1 ss kokende vann i den grønne pasten å rør godt. Bland dette inn i chiapuddingen, og smaksett med ekte vaniljestang og mer honning om du ønsker det.

Tips:

En kan oppleve at chiapuddingen ikke får pudding konsistens og det er hvis væsken er for tyntflytende. Bruker du havremelk, mandelmelk eller lett kokosmelk- kan en tilsette mer chiafrø. Puddingen blir mer kremete ved å tilsette kokosyogurt, eller annen yogurt. Most banan er også et alternativ. (kanskje ikke i akkurat denne matcha varianten.) Tagg meg gjerne @maline.ekstrom om du lager så jeg kan se <3