Hjemmelaget mandelmelk - to ingredienser
Å vite hvordan man kan lage mandelmelk hjemme fra bunnen er veldig kjekt! Har man da mandler hjemme i skapet kan man lage sin egen melk, og man kan velge innholdet og få den smaken man vil!
Mandelmelken inneholder kun økologiske mandler, himalaya salt og vanilje. Jeg bruker melken til smoothies og baking. Nå har jeg kommet også inn i en rutine så jeg lager en flaske hver uke og har stående i kjøleskapet! Helt nydelig. Den blir tom fort da
Mandlene bløtlegges over natten for å få bort noe som heter fytin syre. Berit Nordstrand har skrevet et fint innlegg om det her. Bløtlegging av nøtter og frø er bra for bedre mineralopptak og lettere på tarmen vår.
Mandelmelk kan søtes om du ønsker en søtere melk, ha da i dadler. Husk å bløtlegge dadlene i 10 minutter i lunket vann for å gjøre dem enklere å blende.
Tips!
Søtere melk:
Ha i dadler før du blender, husk å bløtlegge dem først slik at de blir mer juicy og enklere å blende.
Smakstilsetning:
Vanilje ekstrakt eller vanilje pulver er min favoritt smakstilsetning men helt valgfritt.
Økologiske mandler:
Kjøp store poser med økologiske mandler. Jeg synes de er faktisk mye bedre på smak også en de en kjøper i butikken.
Vanilje mandelmelk
2 dl økologiske mandler
8 dl vann
1/2 ts himalaya salt
1 ts vanilje / vanilje extract
Hva du trenger :
Nøttemelk pose
Blender
Stor bakebolle
Glass flaske til oppbevaring
Hvordan
Legg mandler i en skål å dekk med vann. La de stå over natten i kjøleskapet.
Dagen etter - skyll mandlene godt under rennende kaldt vann.
Ha mandler, kaldt vann, himalaya salt og vanilje i en blender. Blend i 1-2 minutter, for å få ut all fettet av mandlene så melken blir creamy.
Legg nøttemelk posen i en stor bakebolle å hell over melken. Skvis godt!
Ha melken over i en glass flaske og oppbevar i kjøleskapet i 3-4 dager. Rist før bruk :)
NYT!
Inneholder annonselenker
SHOP THE POST
Nøttemelk pose
Nøttemelk pose er helt genialt for å virkelig klemme ut alt for å få en creamy plantemelk. Kan brukes til å lage havremelk, cashewmelk og andre plantebaserte melketyper
Økologiske mandler
Økologiske mandler har jeg alltid i skapet til å snackse på, lage mandelsmør av, og mandelmelk!
Himalaya salt
Himalaya salt er mineralrikt og brukes til alt der du ville brukt vanlig salt. Har en veldig søt rosafarge ;)
Vaniljepulver Bourbon
Vanilje. Jeg elsker vaniljesmak. Har vanilje i smoothies, mandelmelk, bananpannekaker, raw balls, sjokoladesaus, kakao osv. Finner alltid nye steder å bruke litt vanilje ;)
Steinfrie økologiske dadler
Dadler uten steiner til å søte smoothies og mandelmelk med. Eller brukes til raw balls og cakes.
Rosti bakebolle Hummus 4 Liter
Rosti bakebolle i fargen Hummus. Så fin! Kjøpt nylig, og elsker den. Så enkelt å bake nå. Denne er 4 L.
Glassflaske til oppbevaring av mandelmelk i kjøleskap
Glass flaske til oppbevaring av mandelmelk i kjøleskapet. Og den kan brukes til vann i kjøleskapet. Husk å vaske den godt mellom hver gang når du har hatt mandelmelk i.
Ferm karaffel
Ferm karaffel er så nydelig. Server mandelmelk eller annen drikke når du har gjester i denne.
Melkeglass
Nydelige lave melkeglass fra Christiania Glassmagasin, disse er så fine, og elsker hvordan de ser ut og følelsen når jeg holder dem, det har noe å si!:)