Fikenjordbær havreform
Plantebasert og glutenfri
Som liten husker jeg at jeg gledet meg til helgene. Fordi at frokosten vi hadde da var alltid ekstra! Jeg ble vekt med dunk i veggen, og et rop om at frokosten var klar. På bordet lå det masse masse godt. Pålegg, agurk og tomat i skiver. Egg. Forskjellige juicer og noen ganger hadde vi kakao.
Denne fikenjordbær havreformen er også en slik fin frokost, som serverer mange. Kan fylles med det en vil av bær, frukt som er overmoden, istedenfor å kaste. Du kan ha i ristede nøtter og frø. Toppe med alt ditt hjerte vil! Veldig fin å ta med i et glass i farten om du har rester- med litt granola og yogurt.
Jeg har også toppet den med litt ferske fiken, mye fordi fargen er så utrolig fin. Visste du at fiken inneholder masse fiber og kalsium forresten?
| Oppskrift fikenjordbær havreform |
1 liten form
Bland først de tørre ingrediensene :
5 dl store glutenfri havregryn
1,5 dl linfrømel
1 ts bakepulver
Salt
1,5 ts kanel
4 tørka fiken i strimler
Bland de våte ingrediensene :
4 dl plantemelk (jeg brukte mandelmelk)
3 ss flytende honning eller lønnesirup
2 ts sitronjuice
Toppes med :
valgfritt 1 fersk fiken i skiver
| Hvordan |
1. Sett ovnen på 175 grader. Smør en form med kokosolje.
Hell alle de tørre ingrediense over i en smurt form.
2. Hell over de våte ingrediensene, og ferske oppkuttede jordbær.
3. Skjær et stort ferskt fiken i skiver og topp.
4. Sett inn i ovnen på 175 grader i 30 min.
Nytes med toppings som :
Krønsj som hakkede nøtter eller kokosflak
Jordbærmelk
Vanilje kokosyogurt
Mandelsmør
Jeg er veldig glad i å lage melk som jeg har boostet med ekstra smak og næring, istedenfor å bare helle på vanlig melk/plantemelk. Jeg har alltid blenderen stående fremme slik at jeg kan lage meg en rask smoothie, eller i dette tilfelle blande litt melk og bær slik at jeg får en næringsrik jordbærmelk til havreformen min. Dette er såklart helt valgfritt men om en har tid- så kan en lage rosa jordbærmelk.
Oppskriften er veldig enkel. Jeg har bare mandelmelk, ca 3 dl, fryste jordbær, kanskje 6 stk, litt ekte vanilje om du har og honning.
Da er det bare å nyte, sammen med venner! Eller lag opp slik at du kan ta med, i en glassboks som lunsj med ekstra granola som krønsj.