Plantebasert sushibowl med tamari dressing

Noe av det beste jeg vet er en stor salat med mye digg i! Spesielt på sommeren, da skal salaten inneholde crispy grønnsaker, fuktighetsgivende grønnsaker som agurk og her melon, mettende frukt som avocado og en god dressing. Perfekt å ha med seg som rester dagen etterpå. Hei, hjemmelaget sunn lunsj!

Jeg har brukt blomkålris som base i denne salaten, istedenfor vanlig hvit ris. Da får en klemt inn litt ekstra grønnsaker. Og blomkålrisen blir så god når du blander den med de klassiske sushiris smakene.

Jeg pleier også å legge til litt fermenterte grønnsaker. Da får en i seg en fin dose med fantastisk probiotika. Den kan du kjøpe på helsekosten, eller faktisk lage selv hjemme med litt tålmodighet.

| Denne oppskriften er – plantebasert – glutenfri – raffinert sukkerfri |

| Hva du trenger |

  • Foodprocessor eller rivjern
  • Blomkålhode
  • Risvineddikk
  • Kokosblomstsukker
  • Lime
  • Avocado
  • Redikk
  • Vårløk
  • Rødløk
  • Snack agurk
  • Cantaloupe melon/vannmelon
  • Korainder
  • Nori ark
  • Sitron til pynt
  • Tamari
  • Sesamolje
  • Sorte sesamfrø
  • Olivenolje (til steking)

| Oppskrift plantebasert sushibolle | 

2 personer 

  • 2 redikker
  • Rødkål, en liten bit i tynne skiver
  • 2 agurk snack
  • 1 avocado
  • 2 nori ark
  • 1 blomkålris (oppskrift under)
  • 1/2 honningmelon
  • sorte sesamfrø
  • koriander
  • mynte
  • 1 vårløk
  • 1 lime

| Oppskrift blomkålsushi ris |

  • 1 blomkål, revet eller ha i foodprocessor til ris
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ss risvin eddik
  • 2 ts kokosblomstsukker

| Oppskrift tamari dressing |

  • 0,5 dl tamari (glutenfri soya saus), eller bruk vanlig soyasaus
  • Juice av 1 lime
  • 1/2 ts ingefær
  • 1 ss sesamolje
  • 1/2 ts sesamfrø
  • 1 ss kokossukker (mer om søtere)
  • 1 ss eplesider eddik

 

| Slik gjør du |

  1. Ha blomkål i en foodprocessor eller bruk rivjern til en risaktig konsistens. Ha risen over på en stekepanne med 1 ss olivenolje. Stek på lav varme, i 10 minutter til blomkålen er litt gjennomsiktig og ikke lukter blomkål lenger. Den skal ikke bli brun så rør ofte.
  2. Ha risvineddiken i en skål, sammen med kokosblomstsukker og rør. Tilsett i blomkålrisen, og la den avskjøle.
  3. Imens blomkålrisen avkjøler så kan du skjære opp alle grønnsakene. Og klippe noriark i strimler. Legg tilsides.
  4. Ha alle ingrediensene til dressingen i et glass med lokk og rist. Ha i en skål.
  5. Sett sammen sushibollen – blomkålris på bunnen, og legg de andre ingrediensene over.
  6. Dryss over dressing, sesamfrø, korianderblader og legg en skive med sitron ved siden.
  7. Nyt

 

Tips : ønsker du og legge til ekstra protein gjør gjerne det! 

Lag gjerne ekstra blomkålris og legg tamari dressingen på et glass og oppbevar i kjølekskapet. Så kan du lett lage en ny sushi bolle neste dag!

Smil,

Malin

Du liker kanskje også

Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar