Plantebasert kokoscurry med blomkålris

Curry er den ultimate ‘comfort food’ retten. Proppet med masse næringsrike krydderier og grønnsaker. Blir ekstra fyldig og deilig med kokosmelk. Jeg serverer den også med blomkål ris og en halv avocado for sunt fett.

Jeg vet at det kan være utfordrende å tenke annerledes når det kommer til mat. Vi vet at en bør spise mer plantebasert kost – men som alt nytt så blir en usikker på hvordan det blir  i praksis. Vi vet også at det bli ‘en ekstra ting’, som innebærer at vi kanskje må bruke mer tid for å sette oss inn i hvordan en plantebasert rett kan se ut! Og den tiden føler vi kanskje at vi ikke har.

Jeg sier alltid at kunnskap er så viktig for å finne motivasjonen. Når en vet hvorfor en gjør som en gjør så er det mer sannsynlig at endringene blir varige.

Motivasjonen min for å spise plantebasert startet med helsen min. Jeg måtte gjøre endringer . Jeg måtte lære meg hvordan jeg kunne spise mer planter. Dette startet for flere år siden. Idag vet jeg mye mer om hvorfor et plantebasert kosthold ikke bare er bra for vår indre og ytre glød men også for jorden vi lever på og for alle menneskene som skal bo her fremover.

 

Dette har blitt en stor motivasjon til å finne nye matretter. Ta et matlagingskurs. Google og youtube plantebaserte retter for å få et interessant kosthold og ikke føle at en går glipp av noe.

Planterbasert mat er så spennende for meg idag. Jeg er virkelig entusiastisk til hvor nydelig en grønnsak kan være – så flotte klare farger de har! Det lar meg være kreativ. Jeg håper og kunne spre den gleden over til deg slik at du også kanskje legger til litt ekstra grønt og fargerikt på tallerken neste gang.

Tilbake til den plantebasert curry retten som metter 4-6 personer og holder seg. Den blir enda bedre i kjøleskapet. Perfekte restematen dagen etter. Fylt med linser for ekstra protein og  flaskegresskar som inneholder vitamin A og gurkemeie som er den ultimate antioksidanten.

Jeg håper du vil prøve denne ut og at du elsker den!

| Plantebasert curry med blomkålris |

4-6 porsjoner

  • 2 ss olivenolje
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 sjalott løk
  • 1 ts revet ingefær
  • ½ chilli
  • 2,5 ss gul curry paste
  • ½ flaskegresskar
  • 5 dl grønnsaksbuljong
  • 250 gram linser
  • 1 boks kokosmelk, fet
  • Saften av en halv sitron
  • salt og pepper

 

  1. Start med å finhakke sjalottløk, hvitløk, chilli og riv ingefær. Skjær flaskegresskaret i terninger, legg disse til side.
  2. Ha olivenolje i en stor gryte og ha i de finhakkede ingrediensene, sjalottløk, hvitløk, chilli og ingefær. Krydre med salt og pepper. Ha på svak varme til løken blir blank.
  3. Ha i curry paste i gryten å rør rundt.  Ha fortsatt på svak varme så ikke pasten brenner seg.
  4. Ha i flaskegresskar og rør  i  alle krydderne. Spe på med grønnsaksbuljong og bland sammen  slik at alle de gode smakene løsner fra bunnen av gryten. La de putre i 15 minutt med lokk.
  5. Rens linsene godt i en sil til vannet blir klart. Ha det i gryten, sammen med kokosmelken. La det koke i 30 minutt.
  6. Når curryen er ferdig kan du skvise over ½ sitron og smake til med salt og pepper.  

 

| Blomkålris |

4-6 personer

  • 2 blomkål 
  • olivenolje
  • salt
  • pepper
  • Mint blader
  • Korianderblader

 

  1. Del blomkålen opp i mindre biter å ha den over i en foodprocessor og kjør til den ser ut som ris.
  2. Ha blomkål risen over i en tørr panne med olivenolje og krydre med salt og pepper.
  3. Stek blomkålrisen i ca. 10 minutter – til den nesten ikke smaker blomkål i det hele tatt.
  4. Strø over hakkede urter.

 

Salat

  • 1/2 avocado
  • Regnbuegulerøtter
  • Romanesco
  • Reddik
  • Polkabeter
  • Mikrogrønt
  • Vårløk

 

Tips: For å få litt variasjon om du har rester til dagen etter så kan du bruke en stavmikser eller blender og lage suppe. Toppe med ristede gresskarkjerner, koriander og litt kokosmelk. 

 

 

Om du lager dette hjemme, tagg meg gjerne så jeg kan se <3 @maline.ekstrom

Du liker kanskje også

4 Kommentarer

  • Svar
    Kris
    23. februar 2019 at 09:25

    Denne var knall god!
    Ble som du sa, bedre dagen etter.
    Skal bruke mye mer blomkål i maten fremover (som ris, så genialt!!)
    Fortsett å kom med gode tips og forslag, målet er å få en skeptisk familie over på mer plantebasert kosthold, og trenger all hjelp jeg kan få!

    • Svar
      Malin Ekstrøm
      24. februar 2019 at 21:18

      Hehe, så bra å høre! Ja blomkål lurer jeg inn i rundstykker også faktisk;)Smaken går veldig bort når den stekes! Takk, det skal jeg – så kjekt du blir inspirert og vil få familien mer plantebasert! Heia heia! Ha en fin uke! <3

  • Svar
    Wibeche
    4. februar 2019 at 18:30

    Hei
    Vil bare si at du lager helt nydelige oppskrifter :p som denne herlige curry retten. Tenk at mine tre skeptiske gutter (mann + to barn) spiste denne med stor appetitt, og vi har hatt den igjen flere ganger :) herlig, nå får jeg i gutta mine mere grønt og næringsrik mat :D takk for din herlige side med inspirasjon og ideer :) stor hilsen fra en som digger deg :)

    • Svar
      Malin Ekstrøm
      7. februar 2019 at 11:22

      Hei <3 Tusen takk- så gøy å lese! Glad for at den falt i smak hos hele familien, og at den har blitt laget flere ganger. Ja, det er en genial måte å få i de små mer grønnsaker. I tillegg til at det er en fantastisk restemat rett også, smakene blir bare bedre nesten synes jeg. Hilsen fra ei som smiler stort nå!

    Legg igjen en kommentar