Matcha latté + hvorfor jeg drikker det

Hvorfor drikker jeg matcha ?

 

En kan nesten bare se på den grønne fargen at dette er bra for deg, og gi masse næring som kroppen elsker!

Matcha grønn te er unge grønne te blader, som vokser litt i skyggen. De blir plukket, tørket og malt til fint pulver for å kunne drikkes. Det sies at en kopp med matcha grønn te, inneholder ti ganger så mye antioksidanter som en vanlig kopp te!

Matcha inneholder mye klorofyll som er plantenes grønne ‘blod’. Virker avgiftende og styrker immunforsvaret vårt.

Matcha inneholder L-theanin som er en aminosyre, senker kolesterolet og øker forbrenningen. L-theanin er fin sammen med koffein innholdet i grønn te, for den balanserer deg slik at du ikke blir ‘jiggy’. Samtidig som den senker stress nivået.

Det en må være bevisst på når en kjøper matcha er at den bør være økologisk og ceremonial grade. Det grønnere matchaen er, til bedre er den.

| Matcha latté |

 

  • 2,5 dl Oatly økologisk havremelk
  • 1 ts matcha pulver
  • Valgfritt, men høyt anbefalt : vanilje og litt søtning som honning, om du er ny til matcha.

| Kossen |

  1. Har du en matcha visp som du får tak i på helsekosten så bruker du det. Ellers så kan du bruke en smoothiemaskin.
  2. Varm forsiktig opp havremelk.
  3. Ta 1 ts matcha i en kopp, tilsett en liten skvett av melken i koppen, visp med matcha vispen i et åtte-tall.
  4. Tilsett resten av melken og eventuelt honning og vanilje.

 

Tips : For en fyldigere og utrolig deilig variant så elsker jeg å ta 50/50 med en god fullfet kokosmelk og havremelk! Superdeilig å anbefales på det sterkeste. Ofte har jeg kokosmelk rester etter jeg lager ulike middagsretter med kokosmelk og da kan du bruke det i latten din :) 

Har du testet matcha?

Du liker kanskje også

Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar