Malin’s bananbrød | vegansk og glutenfritt

Da jeg bodde i LA, hadde de bananbrød i de fleste sunne cafeer og helse butikker. Så godt, og du trenger egentlig ikke topping engang, for den er god i seg selv! Perfekt til helgefrokost, eller å ta med seg i veska når en er på farten. Om du har overmodne bananer er det et must å lage bananbrød her i heimen. Du kan kutte ned på søtningen om du ønsker det, eller ha mer søtning i for å få et mer dessert brød.

Ofte lages bananabrød med hvetemel eller speltmel i tillegg til de andre sunne ingrediensene. Jeg har valgt å gjøre brødet helt glutenfritt ved bruk av havremel og kokosmel! <3

| Malin’s bananbrød  – vegansk og glutenfritt |

Forvarm ovnen til 180 grader – steketid: 1 time.

  • 3 ss knuste linfrø (kjøp ferdigknuste eller knus hele i foodprosessor) + 7,5 ss vann legges i bløt i 15 min.

 

  • 4 godt modne bananer + 1 til pynt på toppen
  • 3-4 ss lønnesirup (mer om du ønsker enda søtere)
  • 1  dl havremelk (eller mandelmelk).
  • 1 ts eplecider eddik
  • 2 ts vanilje ekstrakt
  • 1 ts vanilje pulver
  • 8 ss kokosmel
  • 3,5 dl havremel (kan hjemmelaget glutenfritt havremel, ved å kjøpe glutenfrie havregryn å kjøre i blenderen).
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1/2 ts natron

 

| Kossen |

1. Start med å legge knuste linfrø og vann i et glass. Dette er egge erstatningen din og er en viktig del av prosessen. La stå i ca. 10-15 minutt til det blir en gel.

2. Mix banan i en blender. Og tilsett de andre våte ingrediensene.

3. Bland alle tørre ingredienser i en annen bolle.

4. Etter 10-15 minutter tilsettes linfrøeggene i den våte bananblandingen. Rør godt.

5. Fold de våte ingrediensene inn i de tørre.

5. Ha blandingen i en brødform.

6. Skjær en banan på langs og pynt med den på toppen.

7. Sett brødet inn i forvarmet ovn 180 grader i 1 time.

6. Om du ønsker kan du pensle over litt lønnesirup på toppen av brødet, slik at den for en glossy finish, eller ha hakkede valnøtter på i de siste 10 minuttene slik at de blir ristet .

7. La bananbrødet bli helt avkjølt før du skjærer det opp.

 

| Topping tips |

  • Mandelsmør
  • Chiasyltetøy (Varme bær og 1 ss chiafrø).
  • Rørte bær og yogurt, gjerne kokos yogurt.

Nyt, om du lager tagg meg gjerne så jeg kan se <3 @maline.ekstrom

Du liker kanskje også

Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar