Gresskarhummus

Om noen spør meg om en sunn snacks eller noe som gjør sunn mat enda diggere – så er svaret mitt hummus!

Perfekt å fylle litt i bunnen på et syltetøy glass og ha oppi litt opphakkede grønnsaker. Du kan det sammen med ovnsbakte grønnsaker som her. Eller servere sammen med masse gode ovpphakede rå og ovnsstekte grønnsaker som her. Kombinasjonen mellom myk konsistens og krønsj er også fantastisk- så topp gjerne med Dukkah som jeg har oppskrift på her.

Hummus er så sunt og godt, med kikerter som er fylle av fiber og protein, i tillegg har jeg brukt litt ovnsstekt flaskegresskar som har vitamin A og C i seg.

 


 

| Gresskarhummus oppskrift |

 

200 gram kikerter

200 gram gresskarpuré

saft av 1/2 sitron

2 fedd hvitløk

2 ss tahini

1/2 ts salt

1/2 ts pepper

ca. 1/2 dl extra virgin olivenolje

 

| Kossen |

 

  1. Gresskarpuré lages ved å legge et helt flaskegresskar i ovnen på 180 grader i én time. Når det er mørt (sjekk med en kniv igjennom) så tar du ut frøene med en skje. Scoop så innholdet med en skje ut og over på en krukke.  (Jeg har en krukke stående og bruker i smoothies, pureer, hummus).
  2. Ha alle ingrediensene over i en blender. Sil inn olivenoljen helt til slutt.
  3. Server på et fat, gjerne med litt frukt, grønnsaker og glutenfritt flatbrød.

 

 

 

Du liker kanskje også

2 Kommentarer

  • Svar
    Elisabeth St
    6. mai 2019 at 12:06

    Prøvde denne i dag, droppet sitron (hadde ikke) og hadde i masse hvitløk. Nydelig. Ny favoritt!!!!!!

    • Svar
      Malin Ekstrøm
      9. mai 2019 at 15:11

      Å så gøy å høre at den falt i smak Elisabeth!! <3 Ja det er så godt, som dipp, ekstra tilbehør til salaten eller på knekkebrød med avocado i tillegg må du også teste! :)

    Legg igjen en kommentar