Glutenfri scones med kokoskrem og økologisk rørte jordbær

Morgenstund er noe av det beste jeg vet. Har alltid vært slik. Tror det er noe med roen. Og når det er morsdag så må man jo sitte litt lenger rundt bordet å nyte maten, og roen- og bare være takknemlig. Denne gangen ble frokosten scones. pisket krem, rørte jordbær og frisk frukt. Og hvis jeg kan si det  selv- disse ble så utrolig gode. Og det var mamma også enig i (hun er en tøff og veldig bra kritikker til all sunn mat jeg lager ;))

Dette var nesten for godt til å være sunt, uten noe raffinert sukker – kun søtet med honning! Ekte vanilje og kokosolje er også veldig fine tilsetninger i sunnere bakst for å få det søtere og mykere i smak, uten raffinert sukker.

| Oppskrift paleo scones |

8 scones

  • 150 gram mandelmel
  • 30 gram kokosmel
  • 1 ss arrowroot (kan droppes, men er med å binde siden det ikke er gluten)
  • 2 ts bakepulver
  • 1/2 ts natron
  • 4 egg
  • 1 dl Oatly havremelk (eller annen plantemelk)
  • 2 ss honning
  • 2 ss kokosolje
  • 1/2 ts himalaya salt

 

| Kossen |

  1. Sett ovnen på 165 grader varmluft. Bland de tørre ingrediensene.
  2. Bland de våte ingrediensene. Bland vått og tørt sammen.
  3. La de stå i 30 min i kjølekskapet (min sto overnatten for jeg laget de så sent på kvelden).
  4. Jeg klappet deigen ut med litt høyde og brukte en sirkel kutter til å forme- men sikkert helt fint å bruke hender. Form 8 scones.
  5. Ha inn i ovnen på 165 grader varmluft i ca. 20-25 min. Ta de ut å la de stå på benken å kjøle seg. Kokoskremen smelter om den påføres når sconsene er varme.

 

| Oppskrift vegansk kokoskrem |

  • 1 boks kokosmelk (stått i kjøleskapet over natten).
  • Ekte vanilje
  • Raw honning

| Kossen |

  1. Åpne kokosboksen som du har hatt i kjøleskapet over natten, å scoop KUN ut det harde på toppen.
  2. Tilsett honning og ekte vanilje. Smak deg frem. Jeg brukte mellom 1-2 ss honning og 1 ts ekte vanilje.

 

 

| Rørte økologiske jordbær |

  • Økologiske fryste jordbær fra kolonihagen (rema 1000)
  • 1 ts kokosolje
  • Valgfritt : søtning

| Kossen |

  1. Ha en halv pose økologiske fryste i en kjele sammen med 1 ts kokosolje.
  2. La det smelte på lav varme, og mos jordbærene.
  3. Jeg synes jordbærene er søte nok i seg selv, men ønsker du søtere så tilsetter du litt honning eventuelt.

| Tips |

  • Server gjerne med friske fiken og friske bær om du ønsker det.
  • Restene oppbevarer du i kjøleskapet – disse er perfekte å ha med seg i vesken.

Håper du liker disse så mye som vi gjorde  <3

Du liker kanskje også

Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar